Мачове от Australian Open ще бъдат прекратявани при случай на

...
Мачове от Australian Open ще бъдат прекратявани при случай на
Коментари Харесай

Мачове от Australian Open може да бъдат прекратявани заради пожарите

Мачове от Australian Open ще бъдат прекратявани при случай на повишени равнища на дима от продължаващите пожари на континента. Организаторите на първия за годината шампионат от Големия шлем оповестиха, че ще прибегнат до тази мярка, в случай че изискванията заплашват здравето на състезателите.

" Здравето на играчите, почитателите и чиновниците са приоритет когато и да е и ще продължим да взимаме решения с мисъл за това ", сподели шефът на шампионата Крейг Тили.

Организаторите ще следят в действително време качеството на въздуха в Мелбърн. Те ще работят с медицински лица и локални специалисти за да бъде взимано осведомено решение дали да бъдат спирани мачовете.

Досега в новия шампионат за национални тимове " АТП къп ", който се организира в Сидни, Бризбейн и Пърт, няма анулирани мачове или проблеми с качеството на въздуха.

Горските пожари в Австралия не престават да горят към този момент повече от месец, като са наранени хиляди семейства. Наскоро Новак Джокович прикани за отсрочване на Australian Open при положение, че бъде застрашено здравето на състезателите.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР