Мачът за Суперкупата на Турция межзу Галатасарай и Фенербахче напрактика

...
Мачът за Суперкупата на Турция межзу Галатасарай и Фенербахче напрактика
Коментари Харесай

Скандал в Турция: Финалът за Суперкупата се игра едва две минути

Мачът за Суперкупата на Турция межзу Галатасарай и Фенербахче напрактика не се състоя, откакто " фенерите " изпратиха юношите до 19 години на тази среща, само че и те напуснаха терена след първия получен гол.

Галатасарай поведе с гол на Мауро Икарди още в 1-ата минута, а още преди да бъде изпълнен център юношите на Фенербахче напуснаха терена на стадиона в Шанлъюрфа след сигнал от аварийна пейка. А реферът Волкан Баярслан и неговите помощници изчакаха известно време и се увериха, че Фенербахче няма да се върне, след което прекратиха мача в 4-ата минута.
 Решението е взето: Фенербахче разгласи дали напуща турското състезание
Решението е взето: Фенербахче разгласи дали напуща турското състезание

Ето детайлности

Първоначално срещата за Суперкупата на Турция трябваше да се състои през декември в Саудитска Арабия. Но в следствие Футболната федерация на страната я пренасрочи за 7-и април. Фенербахче не се съгласи с датата и заплаши, че в случай че няма нова смяна, те ще се явят на този мач с юношите. Така и се случи през днешния ден. " Жълто-сините " желаеха отсрочване на Суперкупата поради гостуването си на гръцкия Олимпиакос на 11 април от четвъртфиналите на шампионата УЕФА Лига на конференции.

Дали мачът е преустановен и ще има длъжностен резултат, или е отсрочен и ще се насрочи на нова дата, следва да стане ясно след съвещание на Турската федерация по футбол.

Играчите на Галатасарай се събраха и честваха, мислейки за служебна победа. След това обаче те направиха двустранна игра, разграничени на два тима. Феновете също останаха на стадиона и наблюдаваха тренировката.

От своя страна делегацията на Фенербахче не се бави доста и напусна стадиона по най-бързия метод.

Този скандал е следващият в турския футбол от цяла поредност, включваща набит арбитър от президент, навлизане на публиката и разпра с играчи на Фенербахче, както и непрекъснати недоволства и тъжби против реферите.

" Футболистите на Фенербахче напуснаха терена в символ на митинг. Този ход беше в символ на митинг против Турската футболна федерация. Фенербахче се бори за истината. Ние сме най-големият клуб в света с 30 милиона последователи и няма да позволим някой да се подиграва с нас ", съобщи президентът на Фенербахче Али Коч в особено изказване откакто юношите му напуснаха стадиона в града в Централен Анадол.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР