ма нарушения в случая с починалата жена, върната от пет

...
ма нарушения в случая с починалата жена, върната от пет
Коментари Харесай

Откриха нарушения в случая с починалата жена, върната от 5 болници

ма нарушавания в тази ситуация с умрялата жена, върната от пет лечебни заведения. Такова е заключението на РЗИ-Пловдив. Своя инспекция започнаха още Криминална полиция и Окръжната прокуратура в Пловдив, предава NOVA.

49-годишната жена умря, откакто няколко лечебни заведения в Пловдив отхвърлиха да я одобряват за лекуване, настояват нейни близки. Издъхнала е в последната болница, до която е съумяла да стигне.

Майката на Мирела показала признаци на хрема и кашлица, само че на третия ден се влошила. Личният доктор ги насочва към Бърза помощ поради подозрение, че е инфектирана с COVID-19.

След два прегледа и изписан антибиотик, околните на 49-годишната пациентка сами вземат решение да посетят незабавното поделение на университетската болница „ Свети Георги”. Но от там ги отпращат.

"Казаха, че нямали места в Инфекциозната клиника и ни препратиха в Транспортна, а там дори не я прегледаха ", споделя Мирела Бочукова, щерка на умрялата. Обяснението е, че случаите с тежки хронични белодробни болести се поемали само от болница „ Свети Георги”. Там другите лечебни заведения командировали своите лекари.

"Ние започнахме в 17:00 часа с нея да обикаляме по лечебните заведения. В 7:30 сутринта в събота я одобриха. Това са близо 18 часа ", споделя още дъщерята Мирела. В последна сметка дамата е призната в общинската болница "Свети Пантелеймон ", където няколко часа след постъпването умира. Едва тогава излиза наяве, че пробата й за COVID-19 e негативен.

"Причината е прекъсване на сърцето и дихателна непълнота. За страдание тя е имала съпътстващо хронично заболяване, което също е оказало своето влияние върху общото положение на дамата ", изясни доктор Константин Сапунджиев, шеф на МБАЛ "Св. Пантелеймон ".

От Университетската болница "Свети Георги " обявиха в своя позиция, че са направили два прегледа на пациентката и са й взели PCR тест. Заради неналичието на свободни кревати са уведомили Спешна помощ, че не могат да я одобряват.

Здравната ревизия в Пловдив извърши инспекция. Тя откри, че лечебните заведения са нямали реанимационни екипи. Причината е, че дават наряди в Инфекциозната клиника.

"Нарушението е, че не е призната даже. Най-вече вторият път, когато откакто е потвърдена, че е с пневмония, е трябвало да бъде призната в друго поделение на "Св. Георги ", изясни доктор Аргир Аргиров, зам.-директор на РЗИ-Пловдив.

Агенция "Медицински контрол " ще взема решение да накаже ли лечебното заведение. Своя инспекция започнаха още Криминална полиция и Окръжната прокуратура в Пловдив.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР