Люти спорове на тема политкоректност и реална интеграция на ромите

...
Люти спорове на тема политкоректност и реална интеграция на ромите
Коментари Харесай

Ромската интеграция скара депутатите! Рашидов: Още 30 години ще гледаме филма "Майка Индия"

Люти разногласия на тематика политкоректност и действителна интеграция на ромите подпалиха пленарната зала. Проф. Станилов подвигна градуса на страстите, откакто разгласи, че брачната половинка на вицепремиера Томислав Дончев е права, предава " Канал3 ".
" Дължината на моркова и тоягата би трябвало да бъдат идентични. Светланка е права, при нас морковите са прекомерно дълги, а тоягите къси ", възкликна той. Станилов отсече, че ромите не могат да бъдат интегрирани и има конфиденциален отчет на Европейски Съюз, който прави тъкмо такова умозаключение.
Думите му възмутиха социалиста Антон Кутев, който го упрекна във фашизъм.

Това, което говорите, че интеграцията на ромите не може да стане, е ужасяващо, потресе се социалистът.
Истината е рискова, само че би трябвало да се приказва истината, а не да се крием като Андрешко под масата, репликира професорът от Атака във връзка обидата, че е фашист.
Засрамете се и почнете да мислите действително, а не да ми държите цивилозовани речи. Кой измисли Десетилетието на включването? Нищо не стана. Абе, нямам желание да се разправям с теб, остави лицемерието, зарежи го ", ядоса се депутатът от Оперативна програма.


На мига скочи в негова отбрана Вежди Рашидов. ръководителят на комисията по просвета и медии упрекна социалистите, че те са се провалили с интеграцията на ромите и им даде за образец направеното през социализма. " Колеги, вие от три години ли сте на тоя свят? ", попита алените Рашидов. " Аз бях в Строителни войски, там бяха роми и турци, и главно строяхме социализма. Имаше школи, строителни школи, очевидно Живков вършеше повече работа от вас ", възкликна депутатът от ГЕРБ. Бяха строители, зидари, мазачи, те не са неприятни хора, само че нямат специалност. Защо вкарвахте пари по стратегии, само че ги давахте на циганските барони? Още 30 година ще гледаме кино лентата " Майка Индия ", изригна Вежди Рашидов.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР