Лют скандал заради предложението първият ден от болничния да е

...
Лют скандал заради предложението първият ден от болничния да е
Коментари Харесай

Шефът на АИКБ: Ако се ограничат безобразията с болничните, ще има 300 млн. лева повече за заплати ВИДЕО

Лют скандал поради предлагането първият ден от болничния да е за сметка на служащия се разигра в утринния блок на Нова телевизия. Темата разясниха ръководителят на АИКБ Васил Велев и президентът на КТ „ Подкрепа " Димитър Манолов.

„ Тази мярка, въпреки и незадоволително решителна, несъмнено ще докара до ограничение на кражбите и до увеличение на приходите на хората. Когато не крадеш от сътрудника си, това което той е изработил – ще го получи в цялостен размер. Второ, ще се създаде доста повече”, съобщи ръководителят на АИКБ Васил Велев.

„ На половина в случай че се лимитират тези безобразия ще имаме 1 милиарда Брутният вътрешен продукт повече и 300 млн. повече за заплати. Работникът ще получи четирикратно повече, в сравнение с ще загуби за този един ден”, сподели още той.

„ В това размишление сигурно има и правилни детайли, само че то има една сериозна уязвимост. Тя е, че съгласно това предложение всички болнични са подправени. Иначе, че има такива – няма съмнение”, разяснява президентът на КТ „ Подкрепа " Димитър Манолов.

„ Синдикатите би трябвало да решат кого пазят – дали тези които крадат, симулират и отиват за гъби с подправен болничен или тези, които са правилни, съзнателни и идват на работа”, уточни Велев.

КРИБ поддържа напълно предлагането първият ден от болничния да не се заплаща

„ Виновни са тези, които издават подправени болнични. Трябва да понесе отговорност и този, който внася подобен подправен лист. Нека помислим по какъв начин да накажем тези хора. Защо би трябвало да наказваме някой, който не е отговорен за това?”, разяснява Манолов.

Целия диалог гледайте във видеото:

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР