Люлинският крими бос Ивайло Георгиев – Пифа, е загубил огромна

...
Люлинският крими бос Ивайло Георгиев – Пифа, е загубил огромна
Коментари Харесай

Защо Иво Пифа се отказа от жалбата след крупния обир?

Люлинският крими необут Ивайло Георгиев – Пифа, е изгубил голяма сума пари вследствие на дръзновен грабеж в една от заложните му къщи в ж.к. „ Люлин “. 

Преди седмица двама маскирани нахлули измежду нощ в заложната му къща, намираща се на ул. „ Арх. Георги Ненов “ в жилищния комплекс и си тръгнали със солидна плячка. 
Бандитите отмъкнали към 3 кг златни украшения и немалка сума пари, съхранявани в скришен сейф, разкрива източник от столичния ъндърграунд. 

От думите му излиза наяве, че причинителите към този момент се търсят от силоваци на люлинския разбойник. Основните обвинени били хора от обкръжението на боксьора-рецидивист Сашо Пацов.

От Министерство на вътрешните работи потвърдиха за обира в една от заложните къщи на Ивайло Георгиев, само че не и цената на отмъкнатото. 
Оказва се, че Пифа предпочел да не пуска тъжба в полицията за дръзкия грабеж, като заявил пред криминалистите, че кражбата е незначителна. 
Предполага се, че мастития лихвар не желае да си има алъш-вериш с органите на реда, с цел да не бъде разследван за пране на пари в изключително огромни размери и нередности при отпущането на заеми против заложено имущество.

Крупният грабеж в една от заложните му къщи породи мълвата в подземния свят за нова война измежду незаконните лихвари.
Смята се, че най-големия съперник на Пифовете е ямболския незаконен необут Камен Желев, който също управлява десетки заложни къщи в столицата чрез подставени лица.

Ивайло Георгиев – Пифа и неговия наследник Александър, прочут с прякора Малкия Пиф, бяха задържани през лятото на 2020 година при секретна полицейска интервенция, извършена в София. Заедно с тях бяха закопчани Георги Божилов – Тениса, доближен до укриващия се в Дубай от родното правораздаване хазартен необут Васил Божков, както и наказателна бригада от 7 мъже, ръководена от Михаил Александров – Мишо Самбиста. 

Съдебният развой против Иво Пифа и бандата му към момента не е стартирал всъщност, а след закриването на профилираното правораздаване, делото е разпределено в Софийски градски съд, като разпоредителното първо съвещание е планувано за 10 октомври т.г.

Ивайло Георгиев – Пифа и синът му Александър прекараха 11 месеца в килията на следствения арест, преди предишното лято да бъдат пуснати под домакински арест и оборудвани с електронни гривни на краката си. 
Срещу Пифа беше заведено и второ дело – за отправени от него смъртни закани към очевидец в коридорите на съда.

Ивайло Георгиев – Пифа има в досието си арест за ликвидиране – той беше закопчан, откакто на 31 октомври 2006 година простреля съдружника си Александър Божилов, само че след това бе пуснат, защото съгласно съда работил при самозащита. 
Две години по-късно, на 11 ноември 2008 година, синът на Александър – Кирил Божилов, изчезна безследно, а след това се появиха клюки, че е похитен и погубен от „ Наглите “ по поръчка на Иво Пифа. 
Люлинският лихвар се страхувал, че синът ще отмъсти за гибелта на татко си и по тази причина поръчал и неговата екзекуция.
Източник: Уикенд 



 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР