Люксембург се превърна в първата държава в света, която предлага

...
Люксембург се превърна в първата държава в света, която предлага
Коментари Харесай

Люксембург стана първата държава с безплатен обществен транспорт

Люксембург се трансформира в първата страна в света, която предлага безвъзмезден публичен превоз. Правителствената мярка цели да понижи пътния трафик и да подкрепи не толкоз заможните поданици на другояче една от най-богатите страни в Европейски Съюз.

От транспортното министерство на Люксембург признават, че някои градове в други страни към този момент са подхванали сходни, частични ограничения. Но прецизират, че за първи път такова решение обгръща цяла страна, въпреки и джудже.

Безплатният превоз, обозначен като " значима обществена мярка ", визира почти 40% от семействата в Люксембург и се счита, че ще спести на всяко от тях по към €100 годишно.

Не всички пасажери обаче са наясно с смяната, която беше въведена през днешния ден, един ден предварително.

" Безплатно ли е? Не знаех ", сподели жена на към 50 година, до момента в който чакаше рейс на централната гара в столицата Люксембург.

Транспортните служащи бяха загрижени за това какво въздействие ще има мярката върху сигурността на тяхната работа.

" Все още не знаем какво ще се случи с нашите длъжности - разяснява продавач на билети в гарата. - Всички чиновници на публичния превоз са обезпокоени. Все още не е ясно. "

Мярката е част от проект, предопределен за понижаване на тапите.

Частните коли са най-използваното транспортно средство във Великото херцогство, с което се правят 47% от бизнес пътуванията и 71% от превоза с развлекателна цел.

С над 200 000 души, живеещи в прилежащи Франция, Германия и Белгия, които работят в Люксембург и множеството от тях придвижващи се с кола, се стига до огромни тапи в пиковите часове.

Населението на дребната страна е едвам 610 000 души и тези трансгранични служащи съставляват половината от общия брой на заетите.

Столицата на Люксембург е вложила в мрежата си за публичен превоз, по-специално посредством създаване на трамвайна мрежа, само че пътуващите с рейсове се оплакват, че към момента нещата не са уредени както би трябвало.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР