- Люк Донкерволке e новият член на Залата на славата DESIGNBEST

...
- Люк Донкерволке e новият член на Залата
на славата DESIGNBEST
Коментари Харесай

Новият Opel Corsa e AUTOBEST 2020

- Люк Донкерволке e новият член на Залата на славата „ DESIGNBEST 2019 “

- „ TECHNOBEST 2019 “ се присъжда на Mazda Skyactiv-X

- „ ECOBEST 2019 “ отива за Volkswagen ID.3

- „ SMARTBEST 2019 “ отива в SKODA за Лора Личен асистент

Новият Opel Corsa е „ AUTOBEST 2019 “, европейското отличие за „ Най-добрият автомобил за покупка на Европа през 2020 година “. С общо 17 617 точки, новата Corsa е преди всичко единствено с 157 точки повече по отношение на класираният на второ място Peugeot 208 от новото потомство. Процентно по отношение на общия брой разпределени точки във Final 5, разликата представлява едвам 0,2%! Skoda Kamiq е на трето място с общо 16 848 точки, единствено с 612 точки по-малко от новото 208. Renault Clio и Nissan Juke следват в общата ранглиста. Подробните резултати ще бъдат изброени в секцията за дефинитивно класиране на www.autobest.org.

„ Това беше доста уравновесен Финал 5. Всички коли финалисти са страхотни образци за това, което през днешния ден е предложение за „ най-хубавата покупка на кола “на нашия континент. Мисията на журито не беше лесна и разликата на подиума е доста дребна. Но във всяко състезание би трябвало да има победител и това е новият Opel Corsa, към този момент притежател на званието „ Най-добрият автомобил за покупка на Европа “, сподели Иля Селиктар, президент на журито.

„ Миналата година в AUTOBEST казахме, че следващият победител в Best Buy Car of Europe трябва да бъде нов електрифициран блестящ артикул. Точно това се случи, а новият Opel Corsa е съвършен образец за електрификация за масите. Благодарение на многоенергийната платформа, новата Corsa се обръща към всички в Европа, предлагайки ICE и EV версии. Нашият победител AUTOBEST 2020 е първият автомобил в нашата история, който стартира да изгражда връзката сред в този момент и на следващия ден, между типичен и авангардни задвижвания и технологии. Новата Corsa е първият припрян образец за демократизирането бъдещето на електрическия автомобил, като кара хората в Европа да го одобряват уверено като идната нормалност в автомобилизацията “, съобщи Дан Варди, основател и ръководител на AUTOBEST.

Тази година Final 5 Test се организира в пистата за Формула 1 в Истанбул и на околните до нея пътища. Това беше най-сложният и подходящ пакет проби, правени в миналото в историята на AUTOBEST. С представители – водещи автомобилни публицисти от 31 държави, AUTOBEST е най-голямото независимо автомобилно жури в Европа, което представлява 95% от европейското население.

Наградата „ DESIGNBEST 2019 “ отива на Люк Донкерволке, което го прави най-новият член на неповторимата „ Зала на славата на DESIGNBEST “ на AUTOBEST, отдадена на най-успешните дизайнери на коли, които имаме в сектора. Понастоящем белгиецът е основен дизайнер на Hyundai Motor Group - в това число Kia - след като първоначално беше нает за луксозното подразделение на Hyundai Genesis. Той също остави своя знак в дизайнерските отдели на Audi, Bentley и Lamborghini. На 54 години Донкерволке е един от най-завършените дизайнери в света, подготвен да посрещне нови предизвикателства, защото в момента ръководи дизайна на корейската група.

Членовете на журито на AUTOBEST гласоподаваха за Mazda Skyactiv-X като победител в наградата „ TECHNOBEST 2019 “. По сложния метод японските инженери проектираха и създадоха забележителен нов метод към бензиновите мотори, целящ да съчетае преимуществата на дизеловите технологии с преимуществата на бензиновите мотори. Те съумяха да преодолеят всички трудности, опитани, но непреодолени от екипи от специалисти на други автомобилни компании. Skyactiv-X е чудесна иновация, която демонстрира, че ДВГ може да се задържи по-дълго, като дава нов шанс за потребление на традиционните горива.

За изключителния принос на свързването на лидера с изкуствения разсъдък в автомобила, премията „ SMARTBEST 2019 “ се присъжда на SKODA за техния персонален асистент LAURA. Предлаган в моделите Kamiq и Scala, дигиталният, следен с глас асистент Laura изцяло дава отговор на ключовата философия на AUTOBEST: да се предлага нова, лесна за потребление технология. Журито на AUTOBEST високо прави оценка обстоятелството, че това е резултат от вътрешно развиване, дело на инженерите от Skoda, до момента в който такива системи обикновено идват от компании извън автомобилната промишленост. Това демонстрира, че към този момент не е наложително автомобилите да употребяват програмен продукт от външни за тях технологични компании.

Volkswagen ID.3 е спечелилият в премията „ ECOBEST 2019 “. Този модел е първата реализация на новата платформа на MEB, която се чака да катапултира Volkswagen Group в ерата на EV/елавтомобилите, начинание на компанията по-бързо и по-голямо от всеки друг авто производител в света. Започвайки с ID.3, MEB ще бъде виновен за милиони елавтомобили, които ще бъдат предлагани по целия свят до 2025 година, в допълнение към оповестени сътрудничества като това с Ford Motor Company и други, които предстоят на групата VW в бъдеще. ID.3 има огромна задача да отвори тази нова сага за Volkswagen, създавайки идващото равнище на легенда, сходна на тази на Golf.

Наградите „ MANBEST “, „ COMPANYBEST “, „ SAFETYBEST “, „ SPORTBEST “ към този момент са оповестени след автомобилното ревю във Франкфурт (моля, вижте www.autobest.org). 19-ият празник на AUTOBEST Awards ще се организира на 13 февруари в Майнц, Германия. Следвайки традицията, международното жури на AUTOBEST връчва наградите в друга страна всяка година. Миналогодишната наградна церемония на AUTOBEST се организира в Брюксел, Белгия.

Европейското жури на AUTOBEST благодари на читателите от цяла Европа за насърчаването на плана и другите PR отдели, виновни в автомобилната индустрия, за даване на цялата подкрепа при организирането на срещи и провеждането на проби на новите продукти.

Относно AUTOBEST
Организацията AUTOBEST е основана през 2001 г. с революционната идея за намиране на най-хубавата кола, която се предлага на европейския пазар през годината. В журито са показани общо 31 европейски държави, които обгръщат по-голямата част от европейското население. За да стане един автомобил победител в AUTOBEST, той трябва да съставлява най-доброто пазарно предложение за повечето европейски клиенти. Цена, сервизна мрежа, разпределение на аварийни елементи и гъвкавост са най-важните критерии в процеса на гласоподаване. Дизайнът и новите технологии стават все по-важни критерии при гласуването. AUTOBEST употребява прозрачна система за гласоподаване, със комплицирана матрица от 13 критерия, с цел да дефинира спечелилия.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР