Люис Хамилтън (Мерцедес) постигна победа №79 в своята кариера на

...
Люис Хамилтън (Мерцедес) постигна победа №79 в своята кариера на
Коментари Харесай

Люис Хамилтън със страхотна победа на Гран при Франция

Люис Хамилтън (Мерцедес) реализира победа №79 в своята кариера на Гран При на Франция, 8-и кръг от шампионата във Формула 1 през 2019

Британецът се приближи единствено на 12 триумфа от абсолютния връх на Михаел Шумахер. Втори се подреди неговия съотборник в Мерцедес Валтери Ботас със солидно закъснение от 18 секунди. Третото място остана за водача на Ферари Шарл Льоклер, който в последните метри несполучливо нападна финландеца.

" Направихме всичко, което беше допустимо. От много време искахме такова показване - да извлечем най-хубавото от тези коли. Не бих го постигнал без помощта на всички момчета и тук, и в завода. Много се гордея с тях, с тази група хора, в това число и Валтери Ботас.

Беше много горещо в автомобила. Доста неравно е трасето тук-там, само че в действителност пистата е страхотна за каране. Има сектори, които са доста технични.

Не, въобще не беше елементарно (след казуса със седалката - б.р.), само че такива неща се случват. Бориш се с разнообразни проблеми - температурата на гумите, износването им, мощността на мотора. Имах огромни проблеми с блистеринг. Надявах се да не се спука гумата и за благополучие тя устоя ", разяснява Хамилтън след триумфа.
 Люис Хамилтън с най-хубаво време на първата подготовка във Франция
Люис Хамилтън с най-хубаво време на първата подготовка във Франция

Пилотите на Мерцедес още веднъж превъзхождат противниците си
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР