Любовта трябва да е лесна и да идва сама. Другото

...
Любовта трябва да е лесна и да идва сама. Другото
Коментари Харесай

За да влезе в сърцето ти нов човек, трябва да му направиш място

Любовта би трябвало да е лесна и да идва сама. Другото е гонене и изнacилване, което приключва със самоубийство или в най-хубавия случай с рецепта за по-силни успокоителни. – Вивиан Уестууд

Любовта не се изпросва. Любовта се подарява. Изпросената обич не е обич. И няма по какъв начин да ти даде това, което искаш. Това, от което се нуждаеш. И това, което заслужаваш.

Не можеш да накараш принудително някого да остане с теб. Дори да го направи, няма да е същинско.

Телом може и да е до теб, само че в сърцето си ще е надалеч. В мислите си ще е надалеч. В сънищата и фантазиите си ще е надалеч. Тогава с теб ли е въобще?

Ще изгубиш самоуважението си. Когато тичаш след човек, който не те иска…

Когато правиш всичко допустимо да му докажеш, че би трябвало да те иска…

Когато мозъкът ти е захласнат от мисли по какъв начин да го накараш да види живота и бъдещето си с теб… Всъщност поставяш другия над себе си. А по този метод подценяваш себе си.

Отчуждаваш се от приятелите си. Никой, който те обича, няма да поддържа твоето саморазрушително държание.

Ето за какво приятелите ти те изслушват, стараят се да ти оказват помощ, само че на първо място се пробват да те вразумят. Това те кара да си мислиш, че не те схващат. Че никой не те схваща. А истината е, че и ти не се разбираш, нали?

Мисията е авансово обречена. Ако ти се постанова да се бориш за нечия обич, значи в никакъв случай няма да имаш тази обич.

Любовта или се случва, или не. Или я има, или не. Ако до момента не се е случила, няма да се случи. Колкото и да чакаш. Колкото и да се надяваш…

Губиш си времето. Нито един момент не се връща. Нито един ден не може да бъде изживян още веднъж.

Осъзнаваш ли какъв брой мигове, какъв брой дни, какъв брой месеци и години пропиля, преследвайки една безрезултатна фантазия? Кога ще спреш да чакаш и ще започнеш да живееш?

Заради този, който не те заслужава, си затваряш опцията да срещнеш този, който те заслужава.

Истина е – с цел да влезе в сърцето ти нов човек, би трябвало да му направиш място. Да разчистиш остарялото и да поканиш новото. Да се престрашиш да излезеш от фантазията и да влезеш в живота…

Източник: chetilishte.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР