Любовта не е лесна на никоя възраст. Нито има правила,

...
Любовта не е лесна на никоя възраст. Нито има правила,
Коментари Харесай

Как да спрете да обичате човек, който не отвръща на чувствата ви?

Любовта не е лесна на никоя възраст. Нито има правила, нито се оставя да й бъде заповядвано, нито се подчинява на разсъдъка. Въпреки че от време на време е добре да има известна доза разсъдък, любовта е възприятие и приятност.

Любовта обаче може да бъде и тъга. Понякога прекрачваме границата и се вкопчваме в някого, без да си даваме ясна сметка, че се унижаваме, че подронваме достолепието си, а че по този метод отблъскваме индивида насреща още повече.

Ето по какъв начин да се отдръпнете по-лесно и безболезнено от човек, който не отвръща на възприятията ви.

1. Примирете си. Просто се научете да живеете с обстоятелството, че този човек няма потребност от вас, че просто може да оцелее без вас, макар че евентуално си мислите по какъв начин няма да откри по-добра, по-умна и сигурно такава, която да го обича повече. Ако можете да признаете пред себе си, че сътрудникът не ви обича, половината борба е извоювана.

2. Не губете достолепието си. Не показвайте какъв брой сте подвластни от колегата си. Не показвайте какъв брой ви липсва или какъв брой ви е ранил. Ако усещате, че любовта му към вас е намаляла и у него има необратима смяна, запазете достолепието си.

3. Задайте си въпроса: „ Мога ли да пребивавам без този човек? “ . И откакто си отговорите, се запитайте дали в действителност това е най-хубавото, което можете да намерите. Това ли заслужавате – човек, който не дава отговор на любовта ви с обич, на грижата с грижа.

4. Разсейте се с нещо друго. Далеч от очите, надалеч от мозъка, са споделили хората. Колкото повече се вторачвате в възприятията си, толкоз повече се самонаранявате. Не бъдете мазохисти в подобен миг. Това би трябвало да бъде вашият лозунг, в случай че желаете да преодолеете несподелената си обич. Стойте допустимо най-далеч от обичания човек.

5. Намерете човек със същите проблеми . В този миг сродна душа може да ви стане всеки, който е бил или сега се намира във вашето състояние. Без да се вманиачавате, несъмнено, само че за несъмнено време е значимо да споделяте тъгата си с човек, подготвен да ви изслуша и същински да ви разбере. Ако не желаете да споделяте с никого, обърнете се към някое занимание – изкуството да вземем за пример.

6. Обичайте себе си. Когато човек е засегнат, нормално не помни за себе си, занемарява се, отпуска се. Не го правете, тъй като рискувате да попаднете в един циничен кръг. Погрижете се за външния си тип и за здравето си. Направете нещо, което обичате. Не си мислете, че колкото повече страдате, толкоз по-големи шансове има обичаният да види това и да се върне при вас.

Животът ви е даден, с цел да го изживеете с наслада и признателност. Никой не заслужава да се унищожавате поради него.

Повтаряйте си, че сте скъп човек, че заслужавате повече и вярвайте, че същинската обич ви чака. Най-доброто следва.

Цветелина Велчева

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР