Любовта между Жана Моро и Пиер Карден се ражда през

...
Любовта между Жана Моро и Пиер Карден се ражда през
Коментари Харесай

Жана Моро и Пиер Карден – една любов, родена от вдъхновението

Любовта сред Жана Моро и Пиер Карден се ражда през 1961 година около костюмите за филма “Ева ” от Джоузеф Лоузи, които Карден създава за нея. Самата Габриел Шанел праща актрисата при него, с цел да я облече като съдбовната жена, която би трябвало да изиграе. Той е удивен от Жана и тя става негова близка другарка и муза. И по този начин, създавайки тоалетите й за разнообразни мотиви, той се влюбва в нея. 

Жана Моро също е погълната от личността на Пиер Карден. Споделя, че това, която я е спечелило незабавно, са били ръцете му –  " ръце на актьор! " . Знае, че е хомосексуален, само че го е приема и обича подобен, какъвто е. А Пиер признава, че никой не би могъл да устои на актрисата, даже той самият.  “Не обичах дамите, обичах Жана ” – споделя той. Връзката им продължава 4 години, двамата възнамеряват да се оженят и да имат семейство, само че ориста им отрежда друго. Въпреки това партньорството им продължава цялостен живот и остава обгърнато в една особена деликатност.
    View this post on Instagram           
A post shared by Pierre Cardin (@pierrecardinofficiel)

През 2001 година Жана Моро става част от най-престижната френска институция за изкуства – Академията за изящни изкуства, в която Пиер Карден към този момент членува. Разбира се, той основава нейния костюм за церемонията, избродиран с изящни цветя и доста обич. По този мотив двамата дават изявление за френския вестник Paris Match. Пиер Карден й споделя: “ Жана, ти си моят живот ”, а тя му дава отговор: “Пиер, ти си част от моето завещание ”.

Жана Моро ни напусна на 31 юли 2017 година Година по-късно дизайнерът споделя, че единственото, за което съжалява, е, че не е имал дете от нея. Вчера и той напусна нашия свят, с цел да отиде при нея.

 
Светът на модата се сбогува с Пиер Карден
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР