Любовта между двама души се подхранва от хубавите мигове, но

...
Любовта между двама души се подхранва от хубавите мигове, но
Коментари Харесай

Четири стълба на щастливата връзка

„ Любовта сред двама души се подхранва от хубавите мигове, само че се калява в компликациите, които преодоляват дружно “ – гласи една мисъл на незнаен създател. И тъй като една връзка е белязана от възходи и падения, доста е значимо тя да има солидна основа. Динамиката и моделите на интимните връзки са толкоз разнообразни и самостоятелни, колкото са самите хора. Все отново към всяка щастлива връзка може да се приложи следната „ базисна рецепта “:

1.  Уважение и ценене

Това вероятно е един от най-важните стълбове на хубавичко връзка. Дори в избрани обстановки да не наподобява елементарно, уважението би трябвало да е преди всичко. Да зачиташ колегата си и всичко, с което можеш да го ощастливиш, способства неимоверно за хармоничните връзки – като се стартира от всекидневните дреболии и се стигне до неща, които имат същински значимо значение за него.

2. Емоционална обвързаност

Особено устойчиви стълбове, върху които се крепи щастието на двамата влюбени, са доверието, разбирателството и прочувствената обвързаност. Това включва готовността за взаимни отстъпки, честността и откровеното другарство. Да се довериш на колегата и да му разкриеш душата си може да способства значително за укрепване на интимните връзки.

3. Близост

Навярно сексът е онази специфичност на връзката, която я отличава от положителното другарство сред двама души. За мнозина, в случай че не и за множеството хора интимната непосредственост е най-важният дирек на щастливото партньорство.  Това, по какъв начин ще я изживеете, зависи от  съгласието и най-много от интуитивното предпочитание на двамата. Предимно за мъжете сексът може да е причина и за по-силната прочувствена обвързаност.

4. Емоционална самостоятелност

За жал от време на време любовта се бърка с прочувствена взаимозависимост. Но към главните стълбове на щастливата връзка не на последно място спада личната самостоятелност. Това ще рече, че сътрудниците не трябва да са прочувствено подвластни един от различен. Рецептата за здравословни връзки би трябвало да включва себелюбие, персонално пространство и личен кръг от другари.

Източник: Obekti.bg
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР