Любовта е основополагаща за нашето благополучие, за здравите междуличностни взаимоотношения,

...
Любовта е основополагаща за нашето благополучие, за здравите междуличностни взаимоотношения,
Коментари Харесай

Психотерапевт: Любовта е основополагаща за това да намерим истинския смисъл на нашето съществуване

Любовта е основополагаща за нашето благоденствие, за здравите междуличностни взаимоотношения, за това да намерим същинския смисъл на нашето битие. Представете си какво се случва, в случай че няма обич. Това сподели психотерапевтът Диана Димитрова в предаването " Човекът на фокус “ на Радио " Фокус “.

Още в ранно детство на децата би трябвало да бъде показано какво е обич. " С годините, когато сме малко по-осъзнати, вървейки по нашия житейски път, с помощ извън, в случай че е нужно, да се научим да слагаме себе си преди всичко, да се научим да се ценим и да се одобряваме такива, каквито сме, да си прощаваме. Когато се научим същински да обичаме себе си и да се одобряваме такива, каквито сме, тогава се научаваме да обичаме и другите “, изясни Диана Димитрова.

Когато родителите компенсират прочувствената липса или наличието си в детството през материалното, детето се научава, че това е еднакво на обич. " След това в бъдеще  при партньорски връзки те търсят това, тъй като това за тях е равно на обич. Колкото по-скъпи са подаръците, толкоз повече се усещат обичан “, уточни психотерапевтът.

Все по-често 14 февруари се постанова като ден, в който би трябвало да покажеш любовта си. " Думата " би трябвало “ е доста задължаваща, изискваща и не на място, когато приказваме за същинска обич. Това е отношение към колегата 24/7, към нас самите. Как някой би трябвало да ни задължи да го честваме единствено на 14-ти или единствено тогава да го демонстрираме? Ние по този начин учим и децата си – единствено на 14-ти би трябвало да покажеш, че обичаш индивида до теб. Когато има " би трябвало “, нещата стоят по друг метод, отдалечават се от същинския смисъл на едни красиви и здрави връзки сред сътрудниците. Когато има боязън, че " Тя иска ми се разсърди, в случай че не я изведа на безценен ресторант “, това не е обич “, разяснява Диана Димитрова.

14 февруари може да окаже доста отрицателно влияние върху хората, които нямат половинка до себе си, означи тя. " Когато човек е самичък не по негова воля, а по стичане на събитията, не е пристигнал моментът, не е намерил подобаващия сътрудник, това укрепва още повече чувството за самотност. Когато човек е малко по-чувствителен и не толкоз добре справящ се с страстите си, той може да пропадне в този миг в някаква прочувствена дупка “, изясни психотерапевтът.

Най-добрият подарък, който може да се направи на 14 февруари, съгласно нея е отношението към обичания човек. " Да го чуваме, да сме обърнати към потребностите му, когато той има потребност от нас, да бъдем там, с наличие, с почитание. “
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР