Любопитно Учени откриха, че неандерталците са добри гмуркачи Скорошно проучване

...
Любопитно Учени откриха, че неандерталците са добри гмуркачи Скорошно проучване
Коментари Харесай

Учени откриха, че неандерталците са добри гмуркачи

Любопитно Учени откриха, че неандерталците са положителни гмуркачи Скорошно изследване открива повече детайлности към животът на неандерталците 20 януари 2020, 11:14  Учени откриха, че неандерталците са положителни гмуркачи Източник: ЕПА/БГНЕС
азкопките в една от пещерите в централните региони на Италия демонстрират, че неандерталците постоянно са се гмуркали на дъното на Средиземно море, с цел да събират черупки от разнообразни мекотели.

"Разбрахме, че неандерталците са ловували освен едри бозайници. Те са знаели по какъв начин да ловят риба и даже са се гмуркали, употребявайки торби с въздух с цел да дишат. Неандерталците са се гмуркали на дълбочина 2-4 метра,като са събирали своята издръжка ", споделя Паола Вила, археолог от Университета на Колорадо в Боулдър, Съединени американски щати.

Учените от дълго време имат вяра, че неандерталците са доста по-ниски от кроманьонците и други ранни хомо сапиенси. Предполага се, че не са знаели да приказват, нямали са просвета и вяра, даже не са знаели по какъв начин да палят огън.

St. Césaire 1 Neanderthal skull - 36,000 year old Burial - associated with Châtelperronian artifacts (Photo: Bernard Vandermeersch) pic.twitter.com/MdRa3QYd2V
— PaleoAnthropology+ (@Qafzeh) January 19, 2020
Разкопки от последните години демонстрират, че тези изказвания са неверни.

Преди четири години археолози откриват колиета, направени от нокти на хищни птици, открити в хърватската пещера Крапина, а по-късно в северната част на Испания, учените откриват няколко образеца за „ напреднали “ изображения.

Експертите откриват, че неандерталците са събирали камъни, правили са лечебни бульони и са правили много комплицирани погребални ритуали.

Reconstruction of 150,000 years old "Altamura Man " Neanderthal from southern Italy pic.twitter.com/mhv5fSCS0C
— PaleoAnthropology+ (@Qafzeh) January 19, 2020
В предишното археолозите и антрополозите съумяват да извадят от пещерата, в централните региони на Италия, артефакти и принадлежности, както и съвсем двеста инструмента, направени от мидени черупки.

Смята се, че черупките са добити от дъното на морето. Това дава явен сигнал на учените, че неандерталците са били положителни гмуркачи.

Авторите на проучването изследват в детайли структурата и формата на всеки инструмент, пробвайки се да схванат защо са предопределени и по какъв начин са направени.

Според учените, античните поданици на тази пещера не са хващали мекотелите за издръжка, а за производството на висококачествени скрепери.

 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Автор: Ирина Илиева Източник: неандерталци учени гмуркачи
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР