Любопитно Стоян Филипов-FIL и една изложба, която трябва да видите

...
Любопитно Стоян Филипов-FIL и една изложба, която трябва да видите
Коментари Харесай

Стоян Филипов-FIL и една изложба, която трябва да видите

Любопитно Стоян Филипов-FIL и една галерия, която би трябвало да видите В актуалната експозиция, съвсем всички произведения са определени от учен Светлин Русев и не са показвани  Христо Боснев 10 септември 2019, 10:24  Стоян Филипов-FIL и една галерия, която би трябвало да видите Източник: Георги Димитров/Vesti.bg
ветът на изкуството е необхватен и даващ на всеки човек опция да се въодушеви за най-различни неща.

Точно такава е актуалната галерия в изложба "Сезони ", представящи работата на Стоян Филипов-FIL.

Нещо любопитно

В актуалната експозиция, съвсем всички произведения са определени от учен Светлин Русев и не са показвани. Той посещава ателието на Стоян и остава там дълго, заинтересован и сюрпризиран от живописния свят, с който се среща. Влиза в обител от картини за няколко живота.

Наблюдава платната, понякога споделя по нещо и още веднъж задълбочено се вглежда в картините. Споделя че, би трябвало картините на Стоян да се виждат от повече художници. Русев съпоставя живописния му жест и метод с тези на статуя.

В ГАЛЕРИЯТА РАЗГЛЕДАЙТЕ ЧАСТ ОТ ПРОИЗВЕДЕНИЯТА НА СТОЯН ФИЛИПОВ
Живописта на Стоян Филипов - FIL Избрано от учен Светлин Русев  ГАЛЕРИЯ СЕЗОНИ ЖИВОПИС НА СТОЯН ФИЛИПОВ АКАДЕМИК СВЕТЛИН РУСЕВ  ГАЛЕРИЯ СЕЗОНИ ЖИВОПИС НА СТОЯН ФИЛИПОВ АКАДЕМИК СВЕТЛИН РУСЕВ  ГАЛЕРИЯ СЕЗОНИ ЖИВОПИС НА СТОЯН ФИЛИПОВ АКАДЕМИК СВЕТЛИН РУСЕВ  ГАЛЕРИЯ СЕЗОНИ ЖИВОПИС НА СТОЯН ФИЛИПОВ АКАДЕМИК СВЕТЛИН РУСЕВ
Светлин споделя желанието да иницира и открие негова галерия. Малко след тази незабравима за FIL среща, Светлин Русев ни напусна.

Галерия „ Сезони “ сбъдва едно откровено предпочитание на маестро Русев.

"Познавах Маестро Светлин Русев от много години. Посещаваше мои изложения и не пропускаше да разяснява благожелателно картините ми в присъщия си сбит жанр.
Миналата година го поканих в ателието си, с цел да види моите произведения и той одобри поканата ми. Показах му доста картини. Той ме караше да отстранявам встрани огромна част от тях и от самото начало разясняваше ", споделя Стоян.

Авторът не имитира и не подправя света, който рисува. Портрети, натюрморти, пейзажи и композиции, това са сюжетните му опорни точки.

"След гибелта му си дадох обещание, че рано или късно ще направя галерия с картините, които Маестрото подбра. Сега извършвам обещанието си, за което благодаря на госпожа Маргарита Видралска ", добавя художникът.

От пейзажите на художника надничат дървета и къщи, крайбрежия и силуети, лодки и риболовци, интимния житейски ъгъл на елементарния човек. Стоян Филипов - FIL оставя живописни следи всеки ден. Всеки ден той е в ателието си, „ без почивен ден “…

Може да разгледате изложбата в галерията до 18 септември.


 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Христо Боснев Стоян Филипов изложба
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР