Любопитно Пет невероятни религии, които наистина съществуват Запознайте се с

...
Любопитно Пет невероятни религии, които наистина съществуват Запознайте се с
Коментари Харесай

Пет невероятни религии, които наистина съществуват

Любопитно Пет невероятни религии, които в действителност съществуват Запознайте се с едни от най-странните религиозни придвижвания в света  Русалин Венев 17 януари 2020, 13:07  Пет невероятни религии, които в действителност съществуват
Пет невероятни религии, които в действителност съществуват
 Спят ли дърветата? Учени с забавно проучване
Спят ли дърветата? Учени с забавно проучване
 Даргавс - съветският „ Град на мъртвите ”
Даргавс - съветският „ Град на мъртвите ”
 Принц Хари също се появи за първи път след кралската сага
Принц Хари също се появи за първи път след кралската сага
 Сбогом, Кристофър Толкин - страж на Средната земя
Сбогом, Кристофър Толкин - страж на Средната земя
 5-те съществени аргументи за болки в коленете и по какъв начин да се оправим с тях
5-те съществени аргументи за болки в коленете и по какъв начин да се оправим с тях
 Федерер отвърна на рецензията на Грета Тунберг
Федерер отвърна на рецензията на Грета Тунберг
 Честит празник на всички, носещи имената...
Честит празник на всички, носещи имената...

олко религии можете да изброите? Вероятно няма да се затрудните да изредите най-популярните от тях - християнство, ислям, юдаизъм, хиндуизъм и будизъм. Но те надалеч не са единствените. По света има изненадващо огромен брой малко известни религиозни течения, някои от които са меко казано странни.

Вселенските хора

Вселенските хора или Космическите хора на силите на светлината е религиозно придвижване, публикувано в Чехия и Словакия. Централна фигура в него е Иво Бенда, който твърди, че контактува с представители на извънземни цивилизации. Според Бенда, те разполагат с огромен брой галактически кораби, обикалящи към нашата планета. Извънземните деликатно следят какво се случва на Земята и се приготвят да пренесат Вселенските хора в друго измерение. Движението включва разнообразни детайли от уфологията, християнството и някои тайни теории. През 90-те години на предишния век Бенда и неговите почитатели се радваха на огромна известност, само че през днешния ден те са съвсем изцяло забравени.

Бананов фетиш

Създаден от набожен водач в Папуа Нова Гвинея, този фетиш е построен към концепцията, че в случай че хората вършат секс на обществени места, банановата годишна продукция ще се усили. Въпросните „ религиозни практики “ траяли няколко месеца, а някои локални поданици били принуждавани принудително да вземат участие в тях. Един от тях съумял да избяга и да заяви за протичащото се на управляващите в прилежащото село. Когато служителите на реда пристигнали и се пробвали да арестуват религиозния водач, той побягнал гол в гората дружно с няколко свои почитатели.

Църквата на Евтаназията

Дали Църквата на Евтаназията е религиозно течение или по-скоро е политическо придвижване е противоречив въпрос. Нейният основател, преподобният Крис Корда, я разказва като единствената античовешка вяра, която приканва за всеобщо непринудено понижаване на международното население. Според уеб страницата на организацията, тя е „ просветителна фондация с нестопанска цел, отдадена на възобновяване на салдото сред хората и останалите типове на Земята. “ Единствената заповед, която почитателите на Църквата би трябвало да съблюдават, е „ Не създавай поколение “. Движението отстоява четири съществени стълба: самоубийство, аборт, канибализъм (ограничен до консумация на умрелите) и содомия (всеки полов акт, който няма за цел основаване на потомство). Най-популярният девиз на Църквата гласи „ Спаси планетата, самоубий се “.

Движението Принц Филип

В съвсем изцяло изолираното от света село Йаонанен в островната страна Вануату хората са избрали за свое божество…британският принц Филип, брачен партньор на кралица Елизабет II. Историята на този фетиш е повече от забавна. От епохи локалните поданици имат вяра в съществуването на бледоликия Син на планината, чийто дух обикаля в търсене на властна и богата жена, за която да се ожени. Предполага се, че преди десетилетия хората от село Йаонанен са видели портрет на Филип и Елизабет II и са сметнали, че принцът в действителност е Синът на планината. Вярата на локалните поданици станала още по-силна през 1974 година, когато кралската двойка посетила Вануату. Хората от Йаонанен даже са основали самобитен храм на принц Филип, където са сложени три негови фотоси. Предполага се, че те са изпратени от Лондон с дискретното позволение на принца.

View this post on Instagram
A post shared by Chiesa Pastafariana Italiana (@chiesapastafariana) on Jan 14, 2020 at 10:52am PST

Църквата на Летящото Спагетено Чудовище

Тази пародийна вяра, известна още и като пастафарианство, е основана през 2005 година от физика Боби Хендерсън. Той бил засегнат от решението на просветителния департамент в Канзас така наречен „ образован дизайн “ (идеята, че Бог е основал Вселената и живота) да се учи като опция на теорията на еволюцията. Затова Хендерсън написал намерено писмо, в което обяснил, че Вселената в действителност е основана от летящо спагетено страшилище (което злоупотребява с алкохол), пиратите са божествени създания, а в Рая има стриптизьорки и вулкан от бира. Пародийното придвижване последователно се трансформира в същинска интернет сензация и през днешния ден доста хора по целия свят се афишират за пастафарианци.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР