Любопитно NYT с разтърсващи истории на работници в шивашки фирми

...
Любопитно NYT с разтърсващи истории на работници в шивашки фирми
Коментари Харесай

NYT с разтърсващи истории на работници в шивашки фирми

Любопитно NYT с разтърсващи истории на служащи в шивашки компании Работниците описват за какво са избрали да работят в сферата, а някои от историите са жестоки  Ирина Илиева 11 февруари 2020, 16:38  NYT с разтърсващи истории на служащи в шивашки компании Източник: Thinkstock/Guliver
Понякога иглите се счупват и се забиват в костта м и - това е началото на описа на един от многото чиновници в шивашката промишленост.

Уахид, 38, Пакистан, шие чаршафи за локален производител.

Уихид е в текстилната промишленост от 20 години и работи седем дни в седмицата, с цел да устоя жена си и двамата им синове. Семейството живее в една къща с родителите, сестрите и братята му.

„ След като вляза на промяна към 8 сутринта, не се знае по кое време ще ме пуснат. Може да е в 20 или 22 часа” споделя Уихид.

Той работи към този момент 10 години във фабрика за спално долни дрехи и не вижда нищо неприятно в работата без почивен ден.

„ Приятно място за работа е, само че някои от нещата, от които се нуждаем не са обезпечени, като комплекти за оказване на първа помощ. Понякога иглите се счупват и се забиват в костта. След това би трябвало сами да отидете в болничното заведение.”

Той получава 1000 рупии на ден, което е половината от нужните средства за фамилията му.

Вижте тази обява в Instagram.
#instasew #sewcialists #memadeeveryday #makersgonnamake #craftersofinstagram #makesomething #imake #makestuff #makeityourself #makeallthethings #sewingaddict #imakemyownclothes #memade #diywardrobe #lovetosew #sewingtime #handmade #handmadebyme #handcrafted #sewingisfun #sewistsofinstagram #imakemyclothes #tutorial #patterndesign #sewing #tailoring #tailor #sewingproject #patternmaking #isew

Публикация, споделена от Ⓜ️ОДЕЛЬЕР
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР