Любопитно Как изглежда социалното предприемачество у нас NOVA търси отговора

...
Любопитно Как изглежда социалното предприемачество у нас NOVA търси отговора
Коментари Харесай

Как изглежда социалното предприемачество у нас

Любопитно Как наподобява общественото предприемачество у нас NOVA търси отговора тази неделя, след централната емисия Новини  Александра Грамова 13 юни 2019, 12:31 .a{fill:#fff;}.b{fill:#676767;}
ази седмица „ Темата на NOVA” ще покаже един друг свят – този на общественото предприемачество, в който обществени проблеми могат да бъдат решавани с инструментите на бизнеса. Свят без съмнения и нарцисизъм, в който никой не се опасява да подаде ръка на другия. Репортерът Лора Инджова и операторът Росен Илиев демонстрират вдъхновяващите истории на хора, за които общественото предприемачество е знакът на смяната на доста ориси.

Животът на фамилията на Силвена и Красимир се трансформира радикално откакто дребната им щерка Микаела се ражда със синдром на Даун. Родителите вземат решение през персоналната си борба за Микаела да трансформират стандартите на обществото. Със основаването на фондация „ Живот със Синдром на Даун “, те се трансформират в обществени бизнесмени, които реализират смяна освен на думи.

Други, които излизат от личния си комфорт и основават резистентен бизнес модел с единствената цел да вършат положително, са Мая и Стояна, които през 2014 година основават Социалната чайна във Варна. Тя се оказва първата работа за младежи, напуснали обществена институция. Място, на което получават помощ в построяването на темперамент и умения, които са универсални за всяко работно място.

Гледайте „ Различен свят “ в „ Темата на NOVA “ тази неделя, 16 юни, незабавно след централната емисия Новини по NOVA.

 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Александра Грамова
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР