Любопитно Как да спестяваме повече - малки трикове от различни

...
Любопитно Как да спестяваме повече - малки трикове от различни
Коментари Харесай

Как да спестяваме повече - малки трикове от различни кътчета на света

Любопитно Как да спестяваме повече - дребни трикове от разнообразни кътчета на света Няколко хрумвания по какъв начин да усъвършенстваме бюджета си  Василена Василева 3 март 2020, 16:45  Венера влиза в Телец на 5 март – празненство на сетивата
Венера влиза в Телец на 5 март – празненство на сетивата
 Фики - победител за втора поредна вечер в
Фики - победител за втора поредна вечер в " Като две капки вода "
 ТЕСТ: Колко знаете за Руско-турската война?
ТЕСТ: Колко знаете за Руско-турската война?
 Честит 3 март! Честваме 142 години от Освобождението на България
Честит 3 март! Честваме 142 години от Освобождението на България
 Книгите, които освобождават въображението и страстите
Книгите, които освобождават въображението и страстите
 Можете ли да решите този тест за гимназисти?
Можете ли да решите този тест за гимназисти?
 Как да схванеш, че той си пада по най-хубавата ти другарка
Как да схванеш, че той си пада по най-хубавата ти другарка
 Вилияна и Станимир напуснаха „ Един за различен “
Вилияна и Станимир напуснаха „ Един за различен “

амо бедните хора ли би трябвало да пестят пари? Категорично не! Факт е, че всеки се пробва да усъвършенства бюджета си по друг метод. Дори и да си мислите обаче, че се справяте добре с това, евентуално не сте чували по какъв начин австралийците да вземем за пример гладят облеклата си без ютия, с цел да пестят от разноски за електричество.

Ето и някои способи за икономисване на разноски, които хората от разнообразни страни по света употребяват

Япония

Японците съблюдават специфична просвета от разнообразни хигиенични процедури. Те се мият под душа, след което си почиват във ваната. Никой от тях не желае да я пропусне. Пълненето ѝ обаче за всеки един член от фамилията по настрана може да бъде доста скъпо. Затова хората са решили този проблем съществено - не сменят водата в нея. Смята се, че откакто са се изкъпали преди този момент, към този момент са чисти, затова и водата не се замърсява. Температурата пък се поддържа със специфични устройства.

В други японски фамилии пък избират да се къпят дружно. Децата се къпят с родителите си до момента в който не станат тиинейджъри. За жителите на Япония това даже е метод да прекарват време дружно, сходно на гледането на телевизия.

Нещата обаче напълно не свършват дотук. След като всички членове на фамилията са се изкъпали, водата от ваната се употребява за пране. Много перални машини имат специфични помпи, които извеждат водата от ваната.
Хората считат това освен за превъзходен метод да се спестят пари, само че и да изперат облеклата си с топла вода, защото в Япония пералните машини нямат нагреватели.

Австралия

69% от австралийците признават, че се пробват да избегнат гладенето на облеклата си. 41% от тях пък споделят, че в никакъв случай не употребяват ютия.

Тези съобразителни хора намират разнообразни способи да изгладят измачканите си облекла. Един от методите - като закачат облеклата си на закачалки и ги оставят в банята, до момента в който някой си взема душ. Парата изглажда гънките, а по този метод се икономисва и електричество, и време.

Южна Корея

В Южна Корея, както и в доста европейски страни, електричеството е скъпо и доста семейства нямат централно отопление.

Ето за какво през зимата в домовете в Южна Корея е доста студено - в най-хубавия случай може да бъде към 20 градуса по Целзий. Хората обаче са измислили забавен метод, с цел да се стоплят. Те слагат палатки върху леглата си и няколко души спят вътре в тях.

Освен това, сходно на доста други страни по света, и в Южна Корея се пробват да пестят вода. По време на рецесията някои дами даже са купували тъмни ризи на съпрузите си, с цел да ги перат по-рядко, защото пералните машини употребяват към 17% от цялото количество вода, което се употребява. А и почистващият препарат също не е безвъзмезден.

В Европа

Германците са извънредно спестовни хора. Те се пробват да носят облеклата си допустимо най-внимателно, с цел да могат да ги продадат по-късно. Около 1/3 от всички германци дават облеклата си в магазини за втора ръка или ги продават в интернет.

Германците не са почитатели на пазаруването на нови облекла - средностатистическият човек харчи към 700 $ годишно за облекла.

Във Англия пък харчат повече от 1100 $ годишно. Тайната е, че германците, сходно на доста други европейци, обичат продажбите и постоянно ги чакат с неспокойствие.

Много французи пък даже си вземат почивни дни по време на разпродажбите, с цел да си купят облекла на по-ниски цени.

Голяма част от европейските къщи и жилища нямат централно отопление. А потреблението на отоплителни уреди може да излезе в действителност скъпо. Хората обаче са намерили решение и на този проблем. През нощта те изключват отоплението и поддържат температурата чрез нагреватели във формата на играчки в леглата си.

Европейците обичат отстъпките и положителните оферти, когато пазарят храна. Ето за какво и постоянно купуват неща, които не им би трябвало сега, само че могат да запазят и употребяват по-късно.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР