Любопитно 3 неща, които не бихте посмели да ядете на

...
Любопитно 3 неща, които не бихте посмели да ядете на
Коментари Харесай

3 неща, които не бихте посмели да ядете на обяд

Любопитно 3 неща, които не бихте посмели да ядете на обяд Освен че са висококалорични, те усилват чувството за заспалост и унесеност  Ванеса Николова 15 май 2019, 13:30
оспива ли ви се малко, откакто се наобядвате?

Не сте единствени. С този проблем се сблъскват извънредно доста хора.

Към кои храни да посягаме и към кои не, когато стане дума за обяд, zadovoljna.hr ни дава няколко потребни оферти.

Според тях най-добре е да обядваме сред 12 и 13 часа, тъй като в случай че чакаме по-дълго вероятността да огладнеем прекомерно доста и да посегнем към някоя по-висококалорична храна е по-голяма.

Идеалният обяд би трябвало да е показан от ядене, богато на витамини и минерали, които да ни дадат задоволително сила до края на деня.

Обядът ни също така би трябвало да бъде уравновесен в съотношението си сред мазнини, въглехидрати и протеини. Докато първите две хранителни субстанции дават отговор за силата, която си набираме, белтъчините спомагат за по-доброто действие на тялото ни.

Поради тази причина, храните, които е целесъобразно да консумираме на обяд, са сандвичи (с пълнозърнест самун, яйца, риба звук, пилешко, пуешко), салата, сьомга, грах, кус-кус и други.

Ето пък три от храните и напитките, които е целесъобразно да избягвате да консумирате по обедно време, в случай че не се страхувате, че летаргията ще ви застигне.

Пържените картофи. Толкова вкусни и изкушаващи, а толкоз нездравословни. Картофите се пържат в огромна количество олио, което попиват, и са едни от въглехидратите, които сигурно би трябвало да заобикаляме.

Пържените картофи покачват равнищата на кръвната захар и малко откакто си похапнем от тях незабавно изпитваме потребност за сън, тъй като силата ни фрапантно спада.

Оказва се, че кравето мляко също е измежду нещата, които би трябвало да заобикаляме по време на своя обяд. Дори и в огромната си част да е неделима част от един уравновесен хранителен режим, то въздейства извънредно доста на равнищата на силата в тялото ни.

Организмът се нуждае от доста сила за преработката на кравето мляко и точно по тази причина след неговата консумация е допустимо да изпитате отмалялост.

По време на обработката на кравето мляко огромна част от силата ни се насочва точно към този развой в тялото ни и по тази причина постоянно може да получите признаци на анемия.

Фъстъченото масло несъмнено не е най-хубавият другар на индивида, що се отнася до поддържане на равнищата на сила.

Ако изядете сандвич с фъстъчено масло и малко по-късно ви се прииска да поспите, не се учудвайте. Виновник за това е аминокиселината триптофан, която съдържа фъстъченото масло.

В случай че комбинирате фъстъченото масло с пудинг от чия да вземем за пример, опцията да изпитате заспалост е доста по-малка.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР