Любопитно 3 италиански рецепти, на които не можем да се

...
Любопитно 3 италиански рецепти, на които не можем да се
Коментари Харесай

3 италиански рецепти, на които не можем да се наситим

Любопитно 3 италиански предписания, на които не можем да се наситим Има за какво да са класика  Александра Грамова 18 август 2019, 13:29 .a{fill:#fff;}.b{fill:#676767;}  3 италиански предписания, на които не можем да се наситим
3 италиански предписания, на които не можем да се наситим
 В Италия снимаха падащ астероид
В Италия снимаха падащ астероид
 Отбелязваме успение на небесния настойник на българите
Отбелязваме успение на небесния настойник на българите
 7 неща,за които си коства да похарчим повече
7 неща,за които си коства да похарчим повече
 Йоанна Драгнева: Най-голямата ни и съвършена обич, добре пристигнала
Йоанна Драгнева: Най-голямата ни и съвършена обич, добре пристигнала
 Едни от най-срамните моменти на звездите (СНИМКИ)
Едни от най-срамните моменти на звездите (СНИМКИ)
 Откриха фосил на пингвин с човешки размери в Нова Зеландия
Откриха фосил на пингвин с човешки размери в Нова Зеландия
 Едни от най-смешните GIF-чета в мрежата
Едни от най-смешните GIF-чета в мрежата

омати, босилек и разтопена моцарела - италианската кухня разполага с доста повече то тези три съставки. За да ви го потвърдим през днешния ден ви предлагаме 3 страхотни предписания, на които просто не можем да се наситим.

Фетучини карбонара
200 г фетучини вода сол 150 г пушен бекон 2 яйца 3 с.л. настърган пармезан прясно надробен черен пипер 1 лимон настъргана кора
Сварете пастата в тенджера с вряща подсолена вода съгласно напътствията на пакета. Прецедете я, като запазите 1 ч.ч. от водата от варенето. Нарежете бекона на тънки ивички и ги запържете в тиган с 1 с.л. зехтин. Добавете прецедената паста и изключете котлона.

Разбийте яйцата в купичка. Добавете настъргания пармезан и разбъркайте. прибавете малко от водата от варенето на пастата като разбърквате пламенно. прибавете яйцата на тънка струйка при пастата с бекона, като непрестанно разбърквате. Ако е належащо, прибавете още вода от варенето. Сервирайте фетучини карбонара, поръсени с прясно надробен черен пипер, малко пармезан по избор, нарязан на ситно кориандър и тънко настъргана лимонова кора.

Яйца по флорентински със сос „ Морне”
за спанака: 500 г свеж спанак 2 дребни глави шалот 2 с. л. краве масло 1 щипка индийско орехче морска сол и бял пипер на усет за сос „ Морне”: 30 г сирене „ Пармезан “ 30 г сирене „ Грюер “ 1 с. л. краве масло 1 с. л. брашно 1 ч. ч. прясно мляко сол и бял пипер на усет 1 щипка индийско орехче за картофените палачинки (рьощи): 1 огромен картоф (350 г) 100 г бекон (на резени) 1 яйце сол и черен пипер на усет олио за пържене за яйцата: 4 яйца 1 с. л. оцет 1 ч. л. сол за гарниране: 1/2 връзка магданоз
Спанакът се почиства и се измива. Лукът се наситнява и се сотира в маслото за 1 минута. Добавя се спанакът и също се сотира. Овкусява се със сол, бял пипер и индийско орехче. Съхранява се топъл.

Брашното за соса се запържва в маслото до златисто. Постепенно се налива млякото (предварително затоплено), като се бърка непрекъснато. Когато се хомогенизира, се прибавят настърганите сирена. Овкусява се с индийско орехче, бял пипер и сол, в случай че е належащо. Съхранява се топъл, затрупан с фолио, с цел да не хваща кора.

Картофът се обелва и се настъргва наедро. Слага се в марля, отцежда се от водата, а купата с водата се оставя встрани, с цел да се отдели нишестето. Когато се утаи на дъното, водата деликатно се изхвърля. Беконът се поставя в тава и се запича на фурна, до момента в който стане хрупкав. После се начупва.

Слага се при картофа и се прибавят яйцата, сол, черен пипер и нишестето. Разбърква се.

В тиган се загрява малко олио, взима се 1/4 от сместа и се изстисква с ръце от течността. Поставя се в съда като се притиска, с цел да се получи палачинка. Пържи се от двете страни, до момента в който стане хрупкава и със златисто-кафяв цвят. По същият метод се вършат и останалите. Съхраняват се топли.

В тенджера на котлона се сгорещява вода и в нея се поставят оцета и солта за яйцата. Котлонът се изключва и деликатно се пускат яйцата. Оставят се да се пошират и се изваждат с решетъчна лъжица.

Върху всяка картофена палачинка се поставя малко спанак, от горната страна яйце, след това се залива със сос, още веднъж малко спанак и се гарнира с наситнен магданоз.

Рагу по неаполитански с пилешко
4 бр. пилешки филета 4 глави лук 2 скилидки чесън 200 мл алено вино 50 г пушен бекон (на лентички) 50 г сирене „ Пармезан " 1/2 връзка магданоз 20 г стафиди 1 ч. л. изсъхнал босилек 800 г пасирани домати (от консерва) 2 с. л. зехтин 1 ч. л. захар 400 г дребна паста сол и черен пипер на усет
Пилешкото филе се цепва с нож през средата и се разтваря, тъй че да се образува пеперуда.Нарязаният наситно бекон се смесва с настъргания пармезан, наситнените магданоз и чесън, и стафидите.

Пилешките филета се пълнят с получената примес. След това се завързват крепко с конец. Лукът се нарязва на полумесеци и се запържва в зехтина, до момента в който омекне.

Към него се налива първо аленото вино, а след това и доматите, и се подправя със сол, черен пипер и изсъхнал босилек. Ако има потребност се поставя 1 ч. л. захар. Сосът се оставя на котлона за 10 минути, след което се прибавят пилешките руладини и се готвят към 20–30 минути.

През това време пастата се сварява в огромно количество подсолена вода и се отцежда.Пилешките руладини се изваждат от соса, конците се отстраняват и месото се нарязва на части.

В дълбоки чинии се поставя от пастата, залива се със соса и от горната страна се подреждат частите месо. По предпочитание се украсява с листенца магданоз и се полива със зехтин.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР