Любопитно 1966: Жената, която отказа да се омъжи за своя

...
Любопитно 1966: Жената, която отказа да се омъжи за своя
Коментари Харесай

1966: Жената, която отказа да се омъжи за своя изнасилвач

Любопитно 1966: Жената, която отхвърли да се омъжи за своя изнасилвач Франка Виола е отвлечена и неведнъж изнасилвана в продължение на 8 дни през 1965 година  Деница Георгиева 13 юли 2019, 17:18 .a{fill:#fff;}.b{fill:#676767;}  1966: Жената, която отхвърли да се омъжи за своя изнасилвач
1966: Жената, която отхвърли да се омъжи за своя изнасилвач
 Токио - едно широко място, на което да се вдъхновиш
Токио - едно широко място, на което да се вдъхновиш

" Дъжд " от долари заваля на автомагистрала
 Санферминес – когато жаждата за адреналин заличава риска от гибелта
Санферминес – когато жаждата за адреналин заличава риска от гибелта
 Ирина Шейк разкри на кого е кръстена щерка ѝ - доста специфичен човек за нея
Ирина Шейк разкри на кого е кръстена щерка ѝ - доста специфичен човек за нея
 Хайди Клум се омъжи скрито
Хайди Клум се омъжи скрито
 Когато дивите животни се окажат на ексцентрични места
Когато дивите животни се окажат на ексцентрични места
 Студентка измисли стол, който пречи на мъжете да се разкрачват
Студентка измисли стол, който пречи на мъжете да се разкрачват

рез 1966 година Италия е разтърсена от смелостта на млада жена, противопоставила се на националните способи за отнасяне на жертвите на полово принуждение.

Франка Виола остава в историята като първата италианка отказала да подписа „ реабилитиращ брак “ (итал. - “matrimonio riparatore “) с насилника си.

Виола израсва в Алкамо, Сицилия,

в семейство на фермери. През 1963 година, на 15-годишна възраст, се сгодява за Филиппо Мелодия, племенник на локален мафиот.

Виола скапва годежа по гледище на татко си, откакто Мелодия е задържан с обвиняване за обир.

През 1965 година Франка към този момент има нов избраник, само че Филиппо се завръща в живота ѝ, пробвайки да си я върне със закани.
 Франка Виола
В ранните часове на 26 декември 1965 година Мелодия с група от 12 въоръжени мъже нахлува в къщата на някогашната си избраница, пребива майка ѝ и дружно с нея отвлича 8-годишния ѝ брат, Мариано, който отхвърля да пусне сестра си.

Мариано е освободен малко по-късно, само че Виола е държана в плен 8 дни, през които е неведнъж изнасилвана. Планът на Филиппо е да направи младото момиче своя брачна половинка по силата на закона, който я задължава да се омъжи за насилника си, с цел да не бъде обезчестена жена.

Франка Виола обаче отхвърля да се омъжи за насилника си

и даже се изправя против него, започвайки правосъдно дело за похищение и обезчестяване.

По това време изнасилването в Италия е считано за закононарушение против обществения морал, а не за закононарушение против личността. Така Виола се трансформира в “donna svergognata “ – жена без чест, безсрамница.

Съдебното дело се трансформира в сензация в Алкамо и покрайнината

За случая написа даже „ Ню Йорк Таймс “. И макар че публичното мнение по въпроса е спорно, вестниците разказват момичето като „ нежна “, „ фина “ и „ красива “ жена.

В галерията вижте фотоси от делото и живота на Франка Виола:
Франка Виола - дамата, която отхвърли да се омъжи за своя изнасилвач  <br> Франка Виола остава в историята като първата италианка отказала да подписа „ реабилитиращ брак “ (итал. - “matrimonio riparatore “) с насилника си. <br>  <br> През 1966 година изнасилването в Италия е считано за закононарушение против обществения морал, а не за закононарушение против личността. Така Виола се трансформира в “donna svergognata “ – жена без чест, безсрамница. <br>  <br> Франка Виола дава показания пред полицията, откакто е държана в плен от Филиппо Мелодия в продължение на 8 дни. <br>  <br> След като Франка отхвърля да се омъжи за насилника си, фамилията ѝ е прокудено от общността и се первръща в обект на нападки. <br>
Съдът намира Мелодия за отговорен и го осъжда на 11 година затвор, а законът, реабилитиращ насилниците, които се женят за жертвите си, се отстранява през 1981 година

Сексуалното принуждение в Италия се трансформира в закононарушение против личността едвам през 1996 година

Мелодия е освободен през 1976 година и изгонен от Сицилия, поради незаконната си тайфа. Две години по-късно е убит.

Франка Виола се омъжва за Джузепе Руиси през декември 1968 година на 21-годишна възраст. Двамата се познават от деца.

Руиси упорства да се ожени за момичето, което постоянно е обичал, макар заканите и слуховете, само че си изкарва позволение за оръжие, с цел да защищава себе си и брачната половинка си.
 Франка Виола
Както президентът Джузепе Сарагат, по този начин и папа Павел VI показват възхищението си от куража на Франка Виола и солидарността си към младата двойка.

Франка Виола и Джузепе Руиси имат три деца и живеят щастливо в Алкамо и до през днешния ден.

Instagram.

По тематиката  1932: Как девойки принудително се трансформират в 1932: Как девойки принудително се трансформират в " дами за разтуха "  Над 2 млн. евро за фамилията на момчето, убито от мафията Над 2 млн. евро за фамилията на момчето, убито от мафията  Изнасилиха и възпламениха 17-годишна индийка Изнасилиха и възпламениха 17-годишна индийка  Аз съм на 14 и съм омъжена от година и половина (видео) Аз съм на 14 и съм омъжена от година и половина (видео)
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Деница Георгиева Източник: обезчестяване Италия закони жена .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара За дома  DSK  <p>Уникални къщи, които са <strong>върху вода</strong></p> Иновативно! Къщи, които са върху вода (ВИДЕО)  <p>Растения, които <strong>отблъскват комарите </strong>от дома</p> Растения, които отблъскват комарите от вкъщи.box-DSK { margin: 50px 0; }.box-DSK img { width: 100%; height: auto; }.box-DSK.list-item:nth-child(1) { border-top: 0 none; }.box-DSK.list-item { background: #fff; padding: 15px 0; border-left: 15px solid #fff; border-right: 15px solid #fff; }.box-DSK.box-content { padding: 0; padding-top: 15px; border-left: 15px solid transparent; border-right: 15px solid transparent; border-bottom: 15px solid transparent; background: #136f52 url(`https://www.vesti.bg/resources/assets/dsk/dsk-wallpaper.jpg`) top center; } Не пропускай  <br> <strong> Поетът, </strong> чиято душа се изповяда в една <strong> обезверена ария </strong> <br>
Поетът, чиято душа се изповяда в една обезверена ария
 <br> Учени: Ядрото на Земята изтича към мантията <br>
Учени: Ядрото на Земята изтича към мантията
 <br> <strong> Как да упражняваме </strong>, без да си губим времето <br>
Как да упражняваме , без да си губим времето
 <br> профил на Джилиан Андерсън <br>
профил на Джилиан Андерсън
 1 Прелестно трио: Кейт, Меган и Пипа по женски на Уимбълдън (СНИМКИ)  1 Индиана Джоунс и Али Макбийл – ненадейно добра композиция (СНИМКИ)  1 Официално: Ед Шийрън удостовери, че се е оженил  1 Рекордна санкция за Фейсбук --> АКЦЕНТИ  Прелестно трио: Кейт, Меган и Пипа по женски на Уимбълдън (СНИМКИ) Прелестно трио: Кейт, Меган и Пипа по женски на Уимбълдън (СНИМКИ)  Индиана Джоунс и Али Макбийл – ненадейно добра композиция (СНИМКИ) Индиана Джоунс и Али Макбийл – ненадейно добра композиция (СНИМКИ)  Официално: Ед Шийрън удостовери, че се е оженил Официално: Ед Шийрън удостовери, че се е оженил  Рекордна санкция за Фейсбук Рекордна санкция за Фейсбук Последни  Франка Виола Жената, която отхвърли да се омъжи за своя изнасилвач  Стопани и инспектори в конфликт поради чумата Стопани и инспектори в конфликт поради чумата  Опасно време в Гърция във вторник, туристите не се отхвърлят от почивката Опасно време в Гърция във вторник, туристите не се...  Бизнесът желае незабавни промени за цената на тока Бизнесът желае незабавни промени за цената на тока  <p>Едно <strong>необятно място</strong>, на което да се вдъхновиш</p> Едно широко място, на което да се вдъхновиш  Истината за абсурда с туристите. Обвиняват хотелиера Истината за абсурда с туристите. Обвиняват хотелиера  Идва захлаждане, какво ще е времето идната седмица Идва захлаждане, какво ще е времето идната седмица  <p>За живота на един <strong>художник в модерния свят</strong></p> За живота на един художник в модерния свят  Съединени американски щати: Македония е стратегически сътрудник Съединени американски щати: Македония е стратегически сътрудник  " Дъжд " от долари заваля на автомагистрала  <p>Арестуваха татко, изнасилвал детето си с години</p> Арестуваха татко, изнасилвал детето си с години  <p>Шофиране през нощта за кандидат-шофьорите</p> Шофиране през нощта за кандидат-шофьорите  Ще изпрати ли Европа бойци в Сирия Ще изпрати ли Европа бойци в Сирия  Президентът Еманюел Макрон влиза в новата подводница Франция пусна на вода нова атомна подводница  Евгения Банева Пуснаха Евгения Банева от ареста  Руските зенитни системи С-400 Русия достави първите елементи за С-400 в Турция  <p>Пуснаха на независимост румънеца, прегазил дете във Варна</p> Пуснаха на независимост румънеца, прегазил дете във Варна  Очакват се нови стихии в Гърция, препоръки към българите там Очакват се нови стихии в Гърция, препоръки към българите там  Курортен комплекс „ Слънчев бряг ” Скандал в „ Слънчев бряг”: Арестуваха...  <p><strong>Санферминес</strong> &ndash; когато жаждата за адреналин заличава <strong>риска от смъртта</strong></p> Санферминес – когато жаждата за адреналин... Всичко от през днешния ден Виц на деня Студентите по медицина решили да се пошегуват с професора. Задигнали скелета от аудиторията, подпрели го на вратата на кабинета и почукали. Професорът отворил, видял кокалите… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Българинът, спечелил  Деси Радева на 50! Моментите, в които всички приказваме за нея  Здравословната закуска, с която Биляна Йотовска започва деня  Анджелина Джоли озари Париж с невероятна рокля (СНИМКИ)  Бащата на народа, пред който българите плакаха  Учени: Най-евтиният метод да спрем световното стопляне Водещи вести  Идва захлаждане, какво ще е времето идната седмица Идва захлаждане, какво ще е времето идната седмица  Истината за абсурда с туристите. Обв </div>

</article>
<style>
.youtube{
  width:100%;height:500px;
}
@media only screen and (max-width: 600px) {
.youtube {
    height:250px;
  }
}
</style>
<div style=Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР