Любопитна гледна може да се види по улиците на швейцарския

...
Любопитна гледна може да се види по улиците на швейцарския
Коментари Харесай

Важно! Защо полицейските кучета в Цюрих са с обувки

Любопитна гледна може да се види по улиците на швейцарския град Цюрих. Палетата, които са част от локалната полиция, се разхождат на открито с обувки за кучета.

Това обаче не е някаква фешън прищявка, а значима мярка, обвързвана със здравето на всички кучета през лятото. През най-горещия сезон асфалтът на открито са нагорещява толкоз, че може да е рисков за лапичките на четириногите.

Ето за какво от полицията обуват лаещите си чиновници в обувки и приканват притежателите на останалите кучета да последват образеца. Защото казусът не визира единствено полицейските кучета.

В огромните горещини температурата на асфалта доближава рекордни температури. Стойностите могат да надминат 50 градуса. Повечето хора не обръщат огромно внимание на този факт, тъй като са с обувки.

Но нашите домашни любимци на процедура се разхождат напълно боси и това може да е неприятно и рисково за лапичките им. По тази причина кучетата не трябва да се разхождат без обувки по нагорещени повърхности.

Ако пък не желаете да оборудвате любимеца си с сходни аксесоари, то най-малко го извеждайте в прохладните часове, когато асфалтът не е мощно нагорещен. Все отново помислете и за кучешките обувки.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР