Любомир Епитропов направи силна атака на олимпийски норматив А, подобрявайки

...
Любомир Епитропов направи силна атака на олимпийски норматив А, подобрявайки
Коментари Харесай

Търновец подобри националния рекорд на 200 метра бруст

Любомир Епитропов направи мощна офанзива на олимпийски норматив " А ", подобрявайки на международното състезание в Южна Корея един от емблематичните национални връх в мъжкото ни плуване. 20-годишният търновец спря хронометрите на 200 м бруст на 2:11,78 мин. и приключи 25-и в предварителните серии. Епитропов усъвършенства националния връх на Михаил Александров от 2:11,94 мин., реализиран също на азиатска земя – на Олимпийските игри в Пекин, на 12 август  2008 година
Състезателят на Николай Вакареев и Вихрен (Сандански) го реализира от 7 кулоар на трета от шестте серии на 200 м бруст, при декларирано време 2:13,86 мин., което бе най-хубавото му персонално достижение. Олимпийският норматив „ А “ е 2:10,35 мин.
“Плуването ми се получи, поизпуснах третото 50 метра с към 5-6 десети, само че имайки поради часовата разлика, умората и огромната горещина и мокрота тук, сме удовлетворени. Беше и огромно тестване да се събера, след по този начин да кажем не мощното начало, от което в действителност съм по-доволен “, показа Епитропов. “Имаме върху какво да работим и следващияj път се надявам плуването да е по-близо до олимпийски норматив „ А “, добави той.
Най-бърз австралиецът Матю Уилсън с 2:07,29, доближил се още в пресявките рисково покрай международния връх на японецът Ипей Ватанабе - 2:06.67.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР