Любомир Авджийски, един от основателите на "Да, България", напусна разочарован

...
Любомир Авджийски, един от основателите на "Да, България", напусна разочарован
Коментари Харесай

Основател на Да, България напуска партията с писмо до лидера: Христо, половете са само два!

Любомир Авджийски, един от създателите на "Да, България ", напусна отчаян партията с отворено писмо до водача Христо Иванов. Повод за решението на Авджийски е полемиката поради поддръжката към София прайд 2019.

Припомняме, че позициите си в поддръжка на София Прайд 2019 показаха на персоналните си профили във Facebook Христо Иванов, както и зам.-председателят на ДСБ, който беше определен за евродепутат от "Демократична България ", Радан Кънев.

В писмото си до Христо Иванов Авджийски декларира, че не е спазена първичната спогодба при основаването на партията - да се концентрират върху битката с корупцията и мафията и върху зависимостта от Русия, без да се дава приоритет на тематики, които разделят създателите и членовете на "Да, България ". Във връзка с това Авджийски акцентира, че не се е възпротивил, когато "Да, България " излязла с позиция в поддръжка на Истанбулската спогодба, макар спорния й текст.

"Когато през предишното лято Вътрешна македонска революционна организация, ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи се пробваха да прокарат тоталитарни промени в Закона за вероизповеданията, които бяха тежък удар върху свободата на словото, свободата на събранията, свободата на убеждения, независимост на напредване, право на труд и така нататък от "Да, България " и Демократична България не излязохте с позиция, макар неколкократните ми подкани ", гласи още писмото.

Ден откакто Христо Иванов излиза с позицията си в поддръжка на прайда, Авджийски твърди, че салдото в партията е изгубен. Той изрично декларира, че позицията му се разграничава от тази на водача и че половете са единствено два и няма по какъв начин да има еднополов сватбен съюз. Това, което най-вече възмутило Авджийски е, че посредством издание на мнение във Facebook, водачът на "Да, България'' като че ли показва позицията на цялата партия.

"И последно - не бих дал поддръжката си в бъдещи избори за Демократична България, в случай че категорично и ясно не се върне оня баланс сред демократично и консервативно, за който се съгласихме, преди Учредяването. По отношение на фамилните полезности аз съм консерва, във връзка с персоналните свободи аз съм либертарианец, във връзка с културата аз съм левичар, а във връзка с морала съм екстремист ", приключва писмото си Авджийски.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР