Любомир Аламанов, основател и управляващ директор Това трябваше да е

...
Любомир Аламанов, основател и управляващ директор Това трябваше да е
Коментари Харесай

SiteMedia Consultancy: Комуникационната 2019-а в 21 точки

Любомир Аламанов, създател и ръководещ шеф

Това трябваше да е елементарна реклама на SiteMedia Consultancy. Но какво ли е елементарното при нас. Вместо това взехме решение да подарим на информационната общественост къс преглед на годината. В 21 точки, несъмнено:

1. 2019 беше динамична година. Беше забавна година. На моменти прекомерно.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики 2. След като от години доста информационни експерти приказваме по какъв начин ПР специалността към този момент е на равнище мениджмънт, IPRA (една от най-големите международни асоциации на ПР експерти) предефинира какво е ПР. А точно:

" Public relations is a decision-making management practice tasked with building relationships and interests between organi z ations and their publics based on the delivery of information through trusted and ethical communication methods. " Ружа Загорска, изпълнителен шеф

3. Все повече български организации и информационни експерти печелят интернационалните награди. Името на България се чува от ден на ден и повече.

4. Българска ПР организация стана Агенция на годината за целия свят.

5. Българи са номинирани за " ПР водач " и " Изгряваща звезда " от ICCO.

6. Български организации и експерти печелят или стигат до финала на доста влиятелни състезания – от локални и районни до международни.

7. През годината продължихме да надграждаме специалността с нови услуги, почтени за международния пазар.

8. Една от главните тематики през годината беше Community Branding (изграждане на общност).

9. Започнаха доста акции с наноинфлуенсъри като част от тактики за създаване на общности. Посрещнати са доста добре.

10. Една подтема беше мощно наранена – Citizens Communications Management. Двата пъти предизборни акции и отношението на хората го потвърдиха.

11. Някои информационни практики по време на предизборните акции минаха граници, които не би трябвало да се минават. Обединеният информационен пазар реагира твърдо и остро се опълчи.

12. Университетите от ден на ден схващат, че практиците имат на какво да научат студентите и канят доста сътрудници да изнасят лекции. Комбинацията сред доктрина и процедура дава положителни резултати.

13. Расте едно прелестно младо потомство в връзките, което има блестящо бъдеще. Да, няма да е елементарно, само че то какво ли ни е било елементарно.

14. Отпразнувахме за поредна година 7 юли - професионалния празник на ПР експертите.

15. Общността ни се сплотява от ден на ден. Имаме си търкания, само че обикновено. Важното е, че дружно развиваме пазара.

16. Все повече се развива концепцията за " изнесени офиси ". Все повече компании го ползват на все по-хубави местоположения. Дава страховит резултат.

17. СЗО най-сетне одобри насериозно опасността от антиваксърите и сложи " Доброволното отричане от ваксини " като една от най-големите закани за човечеството през годината. Все повече се приказва по тематиката. Липсата на връзки ражда чудовища.

18. Разви се Центърът за разбори и спешни връзки, има голяма потребност от него.

19. Липсата на предварителна акция унищожи напъните да се одобри усъвършенстван вид на Стратегията за детето. Така хиляди деца остават в риск.

20. Media relations към този момент е под 15% от нашата активност.

21. ПР или стратегическите връзки към този момент са неизменима част от управническите функционалности на всяка организация. Клиентите ни се доверяват от ден на ден. И разчитат от ден на ден на нашата поддръжка за развиване на целия си бизнес. Страхотно бъдеще чака специалността ни.

2019-а година беше доста динамична и доста сполучлива за информационната ни общественост. Надяваме се и идната да е такава.

Екипът на SiteMedia Consultancy ви пожелава светли празници и сполучлива Нова година!

#нитоденбезусмивка
#нитоденбезкомуникации
#нитоденбезнещоново
#bapra #bdvo #pr #communications
#crisescommunications
#communitybranding
#21точки
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР