Любо Киров има необичайно желание. Ако някъде се изгубя във

...
Любо Киров има необичайно желание. Ако някъде се изгубя във
Коментари Харесай

Покъртително е! Нетрадиционно погребение на обичания певец Любо Киров

Любо Киров има извънредно предпочитание. „ Ако някъде се изгубя във времето… ”, показа хитовият артист при последната си медийна изява и добави, че би желал да бъде изпратен от този свят с празненство, а не с заравяне. Идеята му се появила откакто самият той пял на прощално празненство. Такава била молбата приживе на негова другарка. „ Това беше доста чудноват проблем - да правиш празненство и да пееш на празненство, с цел да изпълниш предсмъртно предпочитание е доста забавен проблем и аз нямаше по какъв начин да откажа ”, показа Любо.

Изборът му не е толкоз неочакван, защото обичаният артист е мощно набожен. Това се знаеше и преди, само че може би едвам в края на предходната година феновете му ясно осъзнаха какъв брой всеобхватна е отдадеността му към Всевишния. В навечерието на Коледа артистът показа с видео най-личната си музикална изповед „ Всички пътища водят към теб ”. Любо пее в клипа с насълзени очи, а посланието му е разтърсващо. С тази ария той насочи вниманието към вътрешния ни свят, безкомпромисната религия в самите нас и висшата мощ, която ни направлява. Тогава той съобщи, че тази ария не е за Коледа, а е и за по-късно. „ Песен, отправена към Бог, който ни кара постоянно да се поглеждаме в профил и да се вслушваме във вътрешността ”, показа Любо. Той е създател на текста, както на съвсем всички свои песни, взе участие и в основаването на музиката. Така че няма никакво подозрение, че хитовият реализатор е минал през прочувствените катаклизми, за които пее, и е извървял пътя до изнамирането на своята вътрешна мощ.

„ Аз се избавям с музиката - от целия свят, от себе си. Правейки музика построявам стени, които да ме предпазят от външния свят и външното въздействие. Човек, който самичък написа текстовете и музиката си в последна сметка приказва самичък на себе си - споделя на себе си истини, които вербално би трябвало да чуе самичък от себе си. Това е като молитва - в случай че не го изречеш, няма такава мощ ”, показа Любо преди дни.

Той е прям за провокациите в живота си, а и тези вътре в себе си, които е съумял да преодолее. Нито една отрицателна страст не му е непозната, както на всеки човек. Преживял е и болежка, изменничество, липса, това да ги липсва някого, да нямаш, да искаш, да можеш пък да не се случи, да си подценен, недоразбран, недоизказан. Може би тъй като добре са му познати всички тези вътрешни битки, през които всеки минава в даден стадий от живота си, Любо се научил да ги приема метафизичен и да се избавя с вярата в Бог и с музиката. „ Понякога, когато сме „ долу ”, вадим едни такива запаси, които не сме предполагали. И в случай че не паднем „ долу ”, ние не можем да разберем, че имаме такава мощ и такава запаса, която е отвън човешка от време на време. Защото когато си в една добра, удобна среда и в удобно прочувствено положение, ти не правиш особени старания за каквото и да било ”, споделя Любо. Допълва, че може би инстинктът за оцеляване се демонстрира тогава, когато в действителност има потребност. И дава индикация кой си, тъй като там, „ долу ”, се взимат решенията. В този смисъл артистът цитира и библейска истина, която прочел неотдавна – „ В моето изтощение се изрази неговата мощ ”. С времето Любо се е научил, че „ в никакъв случай не би трябвало да се преглеждат нещата толкоз извънредно ”. Вече брои до 10 по-често. „ Започнах да преглеждам нещата не като черни и бели и не като горе и долу ”, споделя Любо персоналните си уроци.

Той признава, че не е вярвал, че ще успее да сбъдне фантазията си в такива мащаби, а точно да е измежду най-обичаните реализатори и млади гении да се явяват с негови песни на кастинги за музикални надпревари. Казва, че за него е огромен комплимент. „ Чувствам се като логичен воин в музиката ”, споделя артистът. Ако някой се стимулира да прави музика поради това, че той е правил преди него, значи е извършил може би най-главната задача. Според Любо гласът е единствено инструмент и актьорът първо би трябвало да има какво да каже. Не е наложително той да е добър или да е образец. Трябва да е това, което е, и да опише това, което му се е случило на него. „ Ако няма истина, която да излиза от този актьор, той просто е един майстор, който доста добре пее ”, споделя Любо. Няма подозрение, че неговите песни са измежду най-емоционалните в родната музика, точно тъй като са минали през сърцето му. Любо е създател на съвсем всички текстове, които е изпял. Сред изключенията е колаборацията с Павел и Венци Венц „ Не бих могъл ”. За този текст Любо споделя, че не е имал съмнение, въпреки да не е взел участие в основаването му. Просто го усетил като текст, който самият той бил написал.

Навръх Деня на влюбените се състоя премиерата на кавър на „ Мога ” – една от една от най-известните песни му песни, в дует с Михаела Маринова. Песента е част от първия независим албум на младата изпълнителка „ Стъпка напред ”. „ Разбира се, че нервирам една част от хората - нервирам ги с това, че върша каквото си желая ”, споделя Любо за свободата, с което твори музика. Той не се тормози да рискува с нови планове и да излиза от познатия си облик. Любо се води само от вътрешното си чувство дали в плана е себе си или не е. Той постоянно залага на контрасти в песните си, с цел да показа по-ясно концепциите си. Любо счита, че животът и хората са изпълнени с контрасти. „ Пазя съкровено всичко, което е минало през мен, тъй като е изиграло значима роля, с цел да мисля по този метод през днешния ден ”, споделя Любо, представен от Уикенд.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР