Любо Канов деята за пилона Рожен“ за мен е грандиозна

...
Любо Канов деята за пилона Рожен“ за мен е грандиозна
Коментари Харесай

Пилонът на Рожен: Героичен опит за величие по погрешен начин

Любо Канов

деята за пилона „ Рожен “ за мен е грандиозна нелепост. Това е храбър опит за великолепие по неправилен метод. В обезверен опит да се направи нещо положително и сплотяващо, се избира жест, който освен е неестетичен и безразсъден в прелестната природа на Родопите, само че не възвеличава никого и нищо...

Има един психически закон, че ниското желае да бъде високо. Това се базира върху желанието да бъдеш там, където не можеш да бъдеш. В този смисъл детски хора, че и цели нации, изпадат в псевдо патриотична възбуденост, добре известна на Балканите от десетилетия.

Това е незряла реакция и предпочитание да пораснеш, откакто си детски и недоразвит. Въпреки че в основата си това е доброволна и благородна концепция, тя е неуместна, тъй като има доста по-добри способи да се покаже значителност, великолепие, милосърдие, културно значение ".

Стефан Ташев

Голяма драма с тоя ПИЛОН, бе. Чак Демократична България се възпалили, пишат възвания, питания и тъжби. Голяма неточност. Вместо ПИЛОН на Рожен трябваше да вдигнат един 500-метров ПАРАПЕТ с цветовете на дъгата. И всичко щеше да е тъкмо. Манол Пейков щеше да събере дарения в персоналната си банкова сметка и до момента да бяха го вдигнали. Съсипахте я тая страна, ейййй.

Михаил Кръстев

Наистина недоумявам по какъв начин човек със здрав разум може да има нещо срещу издигането на народен байрак по време на фолклорен събор.

Събор, който е съживен след 10-годишно спиране от същия човек, който в този момент работи за издигането на флага малко по-високо, в сравнение с е удобно за националното ни самочувствие към днешна дата.

Събор, който притегля стотици хиляди гости годишно от 2015 година насам и способства за опазването на духа на Родопите доста повече, от която и да е държавна акция за разпространение на туризма.

Самият байрак ще бъде повдигнат отвън предпазените зони и върху пиедестал по-малък от средностатистическа хижа.

Недоумявам по какъв начин може да се наскърбяват уредниците и помагачите на тази самодейност, даже и единствено тъй като са същите хора, на които се възхищаваме, когато събират капачки за детски коли за спешна помощ и доста други неща.

Толкова ли ни е добре всичко, че издигането на националния ни байрак на фолклорен събор се трансформира в толкоз значима тематика?
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР