Любителите метеоролози от Метео Балканс издадоха предупреждение за много силен

...
Любителите метеоролози от Метео Балканс издадоха предупреждение за много силен
Коментари Харесай

Хала с 22 метра в секунда се засилва към част от България в следващите часове

Любителите метеоролози от " Метео Балканс " издадоха предизвестие за доста мощен вятър в част от България:

" През нощта против неделя чакаме увеличаване напразно над крайните североизточни региони, като тук-там поривите ще надминат 80км/час!

Предупреждението е годно единствено за довечера!!! "

Учените от Национален институт по метеорология и хидрология имат по-различна прогноза и не издават такова предизвестие.

Ето и тяхната публична прогноза:

През нощта облачността ще бъде забележителна, на обособени места, основно в Югозападна България, ще има превалявания от дъжд. Ще е съвсем безшумно или със слаб вятър. Минималните температури ще са най-вече сред 3° и 8°, в София - към 5°. Утре още преди обяд ще стартира да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и след обяд на доста места ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици; тук-там явленията ще са интензивни. Вятърът ще е слаб, в Източна България - сдържан, от юг-югоизток. Максималните температури ще останат без основна смяна, най-вече сред 13° и 18°, София - към 12°.



Над планините облачността ще бъде забележителна. Ще има и превалявания от дъжд, над към 1500 метра - от сняг, на повече места и съпроводени с гръмотевици в следобедните часове; в Рило-Родопската област има условия явленията да са интензивни. Вятърът ще се ориентира от юг-югозапад, ще е сдържан и мощен. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 7°, на 2000 метра - към 1°.

По Черноморието преди обяд ще е съвсем без превалявания, след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на доста места ще има краткотрайни превалявания, в обособени региони с гръмотевици. Максималните температури ще бъдат 15°-17°. Температурата на морската вода е от 11°-12° по северното крайбрежие до 15° по южното. Вълнението на морето ще се усилва и ще бъде 3-4 бала.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР