Любители-рибари са зарибили язовир "Ястребино" с нас 1 500 кг

...
Любители-рибари са зарибили язовир "Ястребино" с нас 1 500 кг
Коментари Харесай

Любители са зарибили яз. Ястребино с нас 1 500 кг шаран и толстолоб

Любители-рибари са зарибили язовир "Ястребино " с нас 1 500 кг шаран и толстолоб. Акцията е по концепция на поданици на село Трескавец, които са подкрепени с пари от група предприемачи. Новината за следващото за тази година зарибяване на водоема заяви на Българска телеграфна агенция ръководителят на доброволците от Централната рибно-опазваща организация /ЦРОО/ Шенол Хасанов.

Във водите на язовира са пуснати дребни риби - толстолоб с тегло към 500 грама и шаранчета от 300 до 500 грама. Общата сума, събрана са самодейността, е близо 4 500 лв.. "Радваме се. Същата група дават обещание и още едно зарибяване. Това е добре за феновете и за видово многообразие на язовира ", разяснява Хасанов.

Преди месец екип на ЦРОО клон Ястребино инициира първото за тази година зарибяване на водоема със сом. Пуснати бяха близо 1000 рибки с размери от 10-14 см, а парите за закупуването на зарибителния материал бяха събрани посредством дарителска акция.
През Българска телеграфна агенция Хасанов разяснява, че сега най-лошото е фрапантното намаляване на водата в "Ястребино ". "Нивото е паднало с близо 2 метра, язовирът мирише на кал. Всичко това се отразява пагубно на рибата. Свидетели сме по какъв начин поради сушата хайверът измира ", сподели още той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР