Любимецът на народа проф. Тодор Кантарджиев, който стана първа жертва

...
Любимецът на народа проф. Тодор Кантарджиев, който стана първа жертва
Коментари Харесай

Кантарджиев каза ще оглави ли партийна листа

Любимецът на народа проф. Тодор Кантарджиев, който стана първа жертва на служебния здравен министър Стойчо Кацаров, проговори ще става ли политик и ще оглави ли партийна листа.

Не съм политик. Отклонявам общителните предложения за политическа кариера, тъй като първо съм доктор и второ лекари не би трябвало да се занимават с политика, тъй като имаме неприятния образец на Ернесто Че Гевера. Също и на Салвадор Алиенде. И двамата приключиха кариерата си със гибел, попари очакванията на не есна партия да привчеле професора на своя страна.

" Не считам да занимавам хората с това. Мисля, че малко на брой българи се интересуват от това. Отклонявам поканите. Аз съм си доктор, до момента в който мога ", добави проф. Кантарджиев в изявление за новото предаване на Мая Костадинова по Българска национална телевизия " Говори в този момент ".

Кантарджиев разяснява и опцията сътрудника му Асен Балтов да се кандидатира за президент.

" С наслаждение бих подкрепил един подобен персонален избор, тъй като повече от две години се познаваме с него и компликациите, изключително тяхното превъзмогване, дружно го направихме и мисля, че това са едни другарства, които си останахме другари. Не бих се съгласил да стана вицепрезидент, в случай че ми предложат. Има доста по-подходящи от мен ", сподели той.

Продължавайки да разяснява въпроса, дали ще взе участие в политиката и опцията да оглави нечия листа на идните избори 2 в 1, Кантарджиев сподели още: " Вече се разчу, че отбивам поканите и стопирах да ги получавам. Няма смисъл. ”.

Много тъжна равносметка за това по какъв начин България се отнася със своите специалисти направи някогашният началник на Националния център за заразни и паразитни заболявания, който бе на първа линия по време на най-тежките месеци на пандемията като част от Националния действен щаб. Но бе пенсиониран от Кацаров още в първите дни на служебния министерски мандат.

„ Какво да ви кажа. В България е по този начин, само че не е от социализма. От край време е по този начин. Даже поручик Балан има такова изявление. В Германия като те видят, че си добър авиатор ти дават най-хубавия аероплан и обслужващ личен състав. Докато в България ти дават най-лошия самолет и най-калпавите техници. ”., разяснява Кантарджиев, който в този момент е съветник по имунизацията на Столична община.

Когато има тежка обстановка, тя ражда мощни хора, които оправят нещата. А когато тя се преодолее, се раждат други. Голяма част от българите не си дават сметка, че ще става идващите месеци и години много тежко. Когато липсва блян - нещо, което да сплотява нацията, това е неприятно, дори и нещо рисково, сподели професорът.

По думите му вместо да сплоти нацията, пандемията беше употребена по най-грозния политически метод да разделя хората -  на ваксъри и антиваксъри.

Коментирайки отбелязването на 20-ата годишнина от атентатите от 11 септември в Съединени американски щати и метода, по който американският народ се е обединил след тях, професорът сподели: " Тази нация е ръководена от мъдри хора. Спомням си какъв смут изживяха елементарните американци.

Разговарях с хора, които бяха в Америка, това беше тестване за здравината на тази нация, само че най-отпред бяха най-умните хора ".

По думите му, след терористичните актове Съединени американски щати са приели " патриотични закони, които са доста по-тежки от боцването и носенето на маска, не дай си боже ". " Когато има сложни краткотрайна, всички би трябвало да сме единни, а в България е доста елементарно да подготвиш една дребна креслива групичка от тролове и нещата се объркват. А можеше тази есен да сме по-спокойни, най-малко за децата в учебно заведение ", сподели той
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР