Любимата инвестиция на Кирил Петков от служебното му министерстване в

...
Любимата инвестиция на Кирил Петков от служебното му министерстване в
Коментари Харесай

Електрическата мечта на Кирил Петков - в историята

Любимата инвестиция на Кирил Петков от служебното му министерстване в стопанската система през 2021 година – построяването на цех за електрически автомобили в Ловеч, дефинитивно отиде в историята. Германската компания, разработчик на автомобила, която в началото планираше да разраства производството си в Южна Европа, е подала молба за оповестяване в неплатежоспособност. Това поставя точка на траяли с години несполучливи старания на компанията да набере задоволително капитал за активността си, оповестява немското издание WirtschaftsWoche.
Молбата за оповестяване в неплатежоспособност на " Next.e.GO Mobile SE " към този момент е подадена, ще бъдат подадени сходни молби и за други дъщерни сдружения на компанията – майка. Решението за очистване на сдружението се изяснява с " отрицателни развития и провокации " в промишлеността за електронни коли и " неустойчивостта на финансовите пазари ". Изданието напомня, че компанията е основана през 2015 година с амбициозни проекти на група пионери към професор Гюнтер Шух в Аахен за създаване на дребен, удобен градски е-автомобил, наименуван e.Go Life. Моделът обаче се продаваше постепенно, а закъснения в утвърждението и доставката хвърлиха компанията в ликвидни проблеми, се споделя още в обявата.
Провали се и плануваното излизане на компанията на борсата в Ню Йорк през 2023 година, от което се очакваше да набере капитал за построяването на цех на терена на някогашния цех " Балкан " в Ловеч, а наред с това компанията преориентира интереса си към създаване на цех на територията на македонския Тетово.
Плановете за нов цех в Ловеч бяха оповестени с фанфари през 2021 година, като инвестицията се представяше за предпочитана. Плановете бяха немската компания да влага 140 млн. евро, а българското държавно управление да подкрепи инвестицията с 34 млн. евро.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР