Любчо Лалев е един от пациентите, които умират, след като

...
Любчо Лалев е един от пациентите, които умират, след като
Коментари Харесай

Синът на починалия пловдивчанин Любчо Лалев: Оставиха го да умре като куче

Любчо Лалев е един от пациентите, които умират, откакто е оставен да лежи с часове на стълбите пред входа на Коронавирус отделението в пловдивската университетска болница " Св. Георги “. За нелепата гибел, околните му схващат инцидентно - от брачната половинка на другия умрял, която снимала с телефона си.

Страхуваше се от докторите, споделяше “те ще ме уморят ", и го умориха. Трябва да има осъдени в този случай.

Това съобщи синът на един от умрелите на стълбите на болница в Пловдив, по Нова ТВ.

“Като куче, тъкмо като куче. Аз като го видях тоя клип, бях покъртен. Разтрепериха ми се краката. Видях го инцидентно това клипче. На стълбите, От опечалената жена. Иначе аз просто си мислих, че татко ми, просто си е умрял от COVID-19, че COVID-19 го е уморил. Не мисля, че би трябвало да се зареже един човек, български жител, да лежи на стълбите в лечебното заведение и да няма кой да го одобри ", споделя Иван Лалев, наследник на умрелия Любчо Лалев.

" Просто останах потресена. Гледах и не имах вяра на очите си, какво виждам. Значи, когато забележим един паднал човек на пътя, всеки би се навел и би му подал ръка ", съобщи Радка Лалева, снаха на умрелия Любчо Лалев.

Седемдесетгодишният мъж е оставен на студа, по пижама, с висока температура и без кислородна маска, макар че е признат в болничното заведение, тъкмо тъй като не можел да диша.

" Моят свекър е останал без въздух. Нямам пояснение, за какво един човек е изкаран от болничното си легло и от болничната си стая, по пижама, по чехли, по къси панталони- от 30 градусова затоплена стая и провеждащо се лекуване, на студа, на пътя, на стълбите, с торби към него, като някакъв клошар. Как е нямало човешко отношение- едно одеяло да им бъде поставено на тези хора ", съобщи Радка Лалева, снаха на умрелия Любчо Лалев.

" И седи в безпомощно положение. Не може да гледа. Едва, колкото да се обръща. Не знам дали забелязахте реакцията му ", показва синът на умрелия.

" Другото, което ме озадачава е по какъв начин може тези хора да бъдат разтоварени в държавна болница на " Васил Априлов " и кой ги е приел. Значи, някой би трябвало да се е подписал, с цел да освободят колата за спешна помощ и, с цел да ги разтоварят на пътя, в това положение. Защо са останали тези хора без въздух ", показва снахата на умрелия.

Съпругата на другия умрял видяла по какъв начин сестра от отделението кара възрастния мъж да изкачи етажите, дружно с торбите, в които носил багажа си.

" Не може един човек, с температура, да мръзне вцепенен на пътя и да слезе медицински служащ, да му вземе торбите и да каже, айде качвай се, какво се моташ. При изискване, че няма обезпечен въздух, че няма кой да го подпре ", показва Радка Лалева.

След като умрял, никой от личния състав не обяснил нищо на околните.

" Причина за смъртта- сърдечен арест и бъбречна непълнота. А той в никакъв случай не е имал проблеми с бъбреците. Не е влизал в болница до момента индивида. Човекът беше добре. Оплакванията беше- температура и разбиране, болки в мускулите, в ставите. Нямаше съпътстващи болести, нямаше кръвно. Кръвното му беше по-добре от моето. 120/ 80 беше като го одобриха в Инфекциозна болница ", съобщи Иван Лалев.

Близките му се надяват отговорните да бъдат осъдени.

" Трябва да има осъдени в този случай, тъй като те ще не престават по тоя метод, да тормозят и да умират хора. Страхуваше се от докторите и споделяше, те ще ме уморят и го умориха ", споделя Иван Лалев.

" Трябва да се видят, кои хора са отговорни за това нещо. Не може да остане безнаказано ", показва и снахата Радка Лалева.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР