Lyft е основния конкурент на Uber в САЩ. Компанията стана

...
Lyft е основния конкурент на Uber в САЩ. Компанията стана
Коментари Харесай

Lyft: една нула, която струваше 1.3 милиарда долара на инвеститорите

Lyft е главния съперник на Uber в Съединени американски щати. Компанията стана обществена напролет на 2019 година, а акциите и се търгуват на Nasdaq. Те доближиха 52-седмичен връх в сряда след мощните резултати на компанията за четвъртото тримесечие, само че костваха и големи загуби на някои вложители, заради неточност в известието за облагите.

В известието на Lyft във вторник се споделя, че един от неговите маржове на облага се чака да нарасне с 500 базисни пункта (5 процентни пункта) през 2024 година В реалност този марж се чака да нарасне единствено с 50 базисни пункта, излиза наяве от по-късно пояснение на основният финансов шеф на компанията по време на диалог с анализатори.

Тази нула докара до скок на акциите с над 60%, а цената им доближи 19.70 $ или най-високата цена от август 2022 година Пазарната капитализация доближи 7.74 милиарда $, преди да стане ясно, че става дума за неточност. В последна сметка, цената при затваряне на пазара в сряда бе 16.39 $, което е растеж от близо 32% по отношение на предходния ден, а пазарната капитализация на сдружението е 6.44 милиарда $.
 Lyft излиза на борсата
Най-големият съперник на Uber я изпреварва по пътя към борсата

Броят на акциите и ориентировъчната им цена към момента не са ясни

Въпреки това, техническата неточност " изтри " стойност от 1.3 милиарда за някои вложители. Много покупко-продажби с акции се правят от компютри, реагиращи за елементи от секунди на нова информация. Надутият марж евентуално е провокирал полуда за покупки, преди множеството хора да съумеят да проучват числата. Не е ясно какъв брой от загубите са породени от автоматизирани компютърни логаритми.

Въпросната цифра е нестабилна, само че деликатно следена метрика. Компанията за споделено пътешестване предвижда своя поправен марж на облагата като % от своите резервации. По-висок марж е сигнал, че Lyft печели повече от своите резервации.

" Това беше неприятна неточност и това е моя виновност ", сподели основният изпълнителен шеф на Lyft Дейвид Ришър в изявление за CNBC в сряда. Той сподели, че компанията има развой за обработка на такива издания, който включва " хиляди очи " и спомагателната нула е пропусната.

" Това беше неприятна неточност и това е моя виновност ", споделя основният изпълнителен шеф на Lyft Дейвид Ришър в изявление за CNBC в сряда. Той споделя, че компанията има развой за обработка на такива издания, който включва " хиляди очи " и спомагателната нула е пропусната.

" Супер разочароващо за всички и за екипа ", сподели Ришър. Той добави, че не желае грешката да попречи на компанията да реализира най-хубавото финансово тримесечие в историята си.

Компанията предвижда по-добри от предстоящите резервации за настоящото тримесечие и съобщи, че чака да бъде позитивен паричен поток през 2024 година Просто казано, това значи, че Lyft ще генерира повече пари, в сравнение с харчи през годината. Компаниите постоянно показват този индикатор, с цел да алармират пътя към бъдещи облаги.

Акциите на Lyft бяха нестабилни през последните тримесечия. Четири от последните пет тримесечни доклада са довели до спад на акциите му с двуцифрен %, съгласно FactSet.
 Lyft - най-големият съперник на Uber, редуцира 30% от чиновниците си
Най-големият съперник на Uber редуцира 30% от чиновниците си

Инвеститорите се надяваха, че Lyft ще бъде продадена

Правописните неточности в облагите са редки, само че се случват понякога. Наблюдателите на пазара споделиха, че не могат да си спомнят последния път, когато печатна неточност е провокирала толкоз огромна реакция на борсата.

Говорител на Lyft разказа грешката като " техническа неточност " и сподели, че компанията работи, с цел да я обясни допустимо най-скоро.

Lyft не е печеливша, само че понижава загубите си. Конкурентът Uber регистрира първата си цялостна година на облага като обществена компания през 2023 година Инвеститорите бяха окуражени от новата вероятност на Lyft, защото Uber също се обърна към рентабилност, откакто към този момент има позитивен паричен поток.

Lyft се бори да се оправи с по-големия си съперник и неговите акции са изгубили към 85% от цената си от листването през 2019 година

Съоснователите на компанията се отдръпнаха от ежедневното ръководство предходната година след ерозия на пазарния дял, падаща цена на акциите и невисок морал измежду чиновниците.

При новия си основен изпълнителен шеф, Дейвид Ришър, компанията редуцира стотици работни места, вкара нови функционалности за мотоциклетисти и водачи и наложи чиновниците да се върнат в офиса.

Ришър също се стреми да се освободи от бизнеси, които не генерират огромни облаги, в това число подразделението за колела на Lyft.

" Докато се движим през 2024 година, ние държим крайници на педала ", сподели Ришър по време на диалога с анализатора във вторник.
 Услугите на Uber и Lyft са по-скъпи от всеки път
Услугите на Uber и Lyft са по-скъпи от всеки път

Заради дефицита на водачи
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР