Лятото в Европа ще бъде необичайно горещо, вероятни са големи

...
Лятото в Европа ще бъде необичайно горещо, вероятни са големи
Коментари Харесай

ПРОГНОЗА: Лятото на 2023-а ни пържи с 40 градуса

Лятото в Европа ще бъде извънредно горещо, евентуални са огромни суши и рекордни температури от 40 градуса, считат немски климатолози. Прогнозата им за лятото на 2023 година е оповестена в немския таблоид Bild.



Експертите обосноваха прогнозата си, като пресметнаха характерностите на феномена Ел Ниньо. Според техните данни, всички модели демонстрират огромна фаза на Ел Ниньо в края на пролетта и лятото на 2023 г. 

Очаква се доста мощна фаза на Ел Ниньо с световни рекордни температури. Поради тази причина, въз основа на статистически модели, може да се допусна, че 2023 година може да бъде доста топла за Европа, с огромна възможност от тежки суши и рекордни температури на въздуха.

В световен мащаб това ще значи рекордна суша и горещи талази в Южна Африка; тропическите гори в Бразилия и Венецуела ще изгорят още повече; жегата в Югоизточна Азия ще доближи 45° до 50°. Североизточното крайбрежие на Съединени американски щати също ще бъде доста топло, означават експертите, представени от " Метео Болканс ". 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР