Лятото си има и добра и лоша страна. Хубавото е

...
Лятото си има и добра и лоша страна. Хубавото е
Коментари Харесай

Динята: Безценен летен дар!

Лятото си има и добра и неприятна страна. Хубавото е че има слънце, плаж, море. Лошата е лятната простуда, прегряване и потенето. Природата се е погрижила за нашето здраве като ни дава един прелестен плод -динята. Тя е формирана от 92% вода, което я прави по този начин водниста.

Освен сърцевината, кората и семките са доста потребни. Те са богати на белтъчини и мазнини. От тях се прави растително масло. От кората може да се свари чай или да се направи салата със сусамово семе, сол, захар, оцет или да се сготви с месо, лук и свеж джинджифил.

Кората охлажда, подкрепя уринирането и секрецията на течности от организма. Динята е прелестен плод и оказва помощ при анемия, тъй като подтиква образуването на кръв. Сок от любеница отлично пречиства черния дроб, способства за разтваряне на солите, защищава от формиране на камъни в бъбреците, утолява жаждата в огромните горещини и оказва помощ при запек.

Динята не се яде незабавно след хранене. Водата в нея може да разреди питателните сокове. Ако се яде заран, може да повреди функционалността на стомаха, по тази причина бъдете деликатни.

Много постоянно се употребяват и семките на динята. Използват се като тиквените семки. Много са вкусни, в случай че се изпържат в масло и се овкусят с подобаващи подправки. Така приготвени те оказват помощ на организма да се избави от доста паразити, живеещи в тялото ни.

Сега е сезонът на дините, ето рецепта за динени семки. Нужни са 5 ч. л. сурови динени семки и 1 литър студена вода. Семената се счукват в дървен съд. Сипват се в тенджера и заливаме със водата. Поставя се котлона и оставяме да заври за 45 минути. Получената запарка се прецежда през решето. Пие се три пъти дневно преди хранене по 1 чаша.

 Динята: Безценен летен подарък!

Втората рецепта ще ви помогне да свалите килограми. Чаят от динени семки е потребен при хипертония и простатит. Семки от любеница се слагат върху хартия за печене и във фурна се запичат до момента в който изсъхнат. Смилат се в кафемелачка на прахуляк, който се смесва с прясно мляко в съответствие 1:10.

Приема се по 2 чаши на празен корем и не се яде най-малко 2 часа по-късно. Това лекуване трае три дни, с него се пречиства организмът от всички вътрешни паразити. Лятото е най-подходящото време да събирате семки и да ползвате за здраве.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР