Лятото се завръща този уикенд. Още от сутринта ще е

...
Лятото се завръща този уикенд. Още от сутринта ще е
Коментари Харесай

Лятото се завръща, температурите стигат 30 градуса



Лятото се завръща този уикенд. Още от сутринта ще е слънчево и топло, а денем – горещо. Температурите ще доближават 30 градуса тук-там. Най-топло ще е в централните елементи на Дунавската низина. Предбалкана и в Югоизточна България. Вятърът – топъл, югозападен със слаби пориви. В утринните часове е допустима намалена видимост в ниските региони на страната.

В неделя облачността от запад ще стартира да се усилва. Сутринта са вероятни мъгли в югоизтока. Денят ще е с летни температури – с градус-два по-високи от съботните. В Източната половина на страната ще е относително по-горещо.

В понеделник ще е най-топло.В някои региони на източна България термометрите ще демонстрират 32-35 градуса. В средата на новата седмица се чака да премине леден фронт с есенни валежи. Валежите ще обиден най-вече западните и централните региони. Колкото по на изток доближи валежната зона, толкоз по-голяма ще е вероятността за гръмотевични стихии.

Топлият лъх идва с мощен средиземноморски ентусиазъм. Оттам обаче над страната ще навлезе и тънък прахуляк от пустинята на Африка. От през днешния ден следобяд доникъде на идната седмица чакаме въздухът да е запрашен, а видимостта понижена. Облакът, който ще засегне обширни региони чак до страните в Северна Европа ще се изтегли на югоизток с нахлуването на по-студен въздух вторник-сряда.

Температурите в средата на идната седмица леко ще се намалят, като това ще се усети повече в Западна България. С прекосяването на фронта ще се усили и вятърът, по-осезаемо в Западна България.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР