Лятото е период от годината, в който може да се

...
Лятото е период от годината, в който може да се
Коментари Харесай

София - сред най-привлекателните дестинации, далеч от плажа

Лятото е интервал от годината, в който може да се отдадете на разнообразни типове туризъм - фамилен, културен, здравен, бизнес и така нататък Два от тях доминират през този сезон - с фокус върху плажните дестинации и тези навътре в страната.

В опит да разнообразят туристическия си опит и да научат повече за другите страни испанците изследваха въпроса - къде може да се развлекат на налична цена и надалеч от плажовете и палещите лъчи на слънцето. И София се подреди измежду най-желаните дестинации!

Тя, наред с Прага и Будапеща, предлага нощувка и храна за под 50 евро дневно, написа abc.es

Прага

Според European Best Destinations Прага е един от европейските градове с най-хубаво качество на живот. Градът ще ви впечатли с красивите си и обширни паркове. В Botanicka Zahrada може да видите огромно многообразие от тропически растения.
View this post on Instagram
A post shared by Prague✨•CZ????????•Travel✈️ (@praguetravelers)

Столицата на Чешката република е идеалната дестинация да опознаете хубав град, без да харчите доста. Ключов миг при разполагате с стеснен бюджет е да подберете вярно часа на полета. През лятото цените варират сред 150 и 180 евро, пресмятат испанците.

Що се отнася до хотелите, нощувки се оферират за по 70 евро на вечер в четиризвезден хотел за двама в центъра на града. При по-скромен бюджет може да потърсите и апартамент чартърен.

Храната в Прага също не е скъпа спрямо редица други европейски градове. Менютата варират сред 6 и 10 евро. Бирата е на цена малко над 1 евро.

Будапеща

Най-евтините полети до Будапеща за испанците са през септември. Те са пресметнали, че дневно им трябват към 40 евро. Нощувка за двама в хотел в центъра излиза 50 евро.

View this post on Instagram
A post shared by Medgyesi Kornél (@madeec)

В Будапеща билетът за градския превоз коства съвсем 1 евро. Неограничен абонамент за три дни излиза над 10 евро. Пицата е 2,50 евро, а такси от летището до центъра ще ви коства към 10 евро.

София

Сред преференциалните европейски дестинации това лято е и София. Въпреки по-високите разноски за полет от Испания до България, столицата ни покрива всички критерии за икономична отмора.

Нощувките в центъра са на цени сред 30 и 40 евро, а потреблението на храна в ресторант е към 10 евро. Бирата и безалкохолните, означават испанците, също са на рационална цена - под 1 евро.

View this post on Instagram
A post shared by Ivan Metodiev (@ivanmethodiev)

Други привлекателни градове, които не изискват съществени разноски от туристите, са Букурещ, Краков, Варшава, Братислава, Загреб и Белград.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР