Лятото е най-чудесното време човек да бъде навън. Дълги разходки,

...
Лятото е най-чудесното време човек да бъде навън. Дълги разходки,
Коментари Харесай

Растения, които отблъскват комарите от дома

Лятото е най-чудесното време човек да бъде на открито. Дълги разходки, барбекю или вечеря на балкона. Комарите обаче може да скапват всичко.
Няма какво да се залъгваме, в днешно време има какви ли не препарати, репаленти за напръскване и спирали срещу тези гадинки, нарушаващи спокойствието ни, а и са рискови за здравето.
Ние обаче взехме решение да ви предложим някои натурални средства, с които може да държите далеко комарите. Става дума за растения, чиято миризма отблъсква неприятните инсекти.

Босилек
Има толкоз доста приложения - от фалшификация за разнообразни храни, до облекчение на главоболие и отбиване на ужасяващи комари. Накиснете листата от босилек във вода, пресипете в шишенце и може да зиползвате като спрей. Другият вид е да държите огромна саксия с босилек до някой прозорец или врата.

Розмарин
Освен със славата си в кулинарията, това растение също отблъсква дребните, само че рискови гадинки. Това растение обича топлота, ето за какво се предлага отбрана през зимата или развъждане в саксия и прибиране през зимата.

Мента
Всички сортове са подобаващи. Ментата отблъсква комарите със своя мирис. Характерната есенция се съдържа във всички елементи на растението.

Лимонова трева
Чудесна е срещу комарите, също по този начин може да се отглежда в саксия на балкон. Продават се разнообразни натурални масла, които също могат да реализират триумф с прогонването на комарите от стаята.

Маточина
Едно от многочислените преимущества на маточината - отблъсква комари. Тя би могла да бъде ефикасна също, в случай че се стрият свежи листа от растението и се нанесат върху кожата.

Лавандула
Силната миризма на лавандулата може да е приятна за хората, само че не за комарите. Растението обича слънцето и умерено влажна почва. На уханията реагират и котките - в случай че посадите лавандула в двора, те ще заобикалят зоната към нея.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР