Лятото е настъпило много отдавна. Юни е най-бурният месец, с

...
Лятото е настъпило много отдавна. Юни е най-бурният месец, с
Коментари Харесай

Юни ще е дъждовен, но лято ще има, успокояват климатолози

" Лятото е настъпило доста от дълго време. Юни е най-бурният месец, с най-вече превалявания. Вали за малко, малко. От североизток нахлу малко по-хладен въздух и за малко ще превали. Това ще продължи до вторник. В сряда стартира усъвършенстване на времето ". Това съобщи климатологът доцент Георги Рачев пред Би Ти Ви.

" В петък и събота по всяка възможност темепратурите тук-там ще стигнат и 35 градуса - в низинните елементи са безусловно вероятни. След неделя стартира 4-дневен интервал, в който има лабилизиране на атмосферата, и това ще продължи до към 22-23 юни ", изясни той.

Климатологът изясни още, че съгласно американските метеоролози се чака за лятото с половин - един градус малко по-ниски температури на териоторията на страната ни. 

Западната половина на България през юни с повече превалявания от естественото, а юни е най-валежният месец от цялата година за този регион. По морето - естествени превалявания и по-малко от естественото. Лято ще има. безапелационен е Рачев.

" Юни е характерен месец, в който заран има слънце и от идната неделя това ни следва - слънце заран, следобяд купестодъждовни облаци и на обособени места прегърмявания, валежи ", добави той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР