Лято е, остават дни до старта на новия сезон в

...
Лято е, остават дни до старта на новия сезон в
Коментари Харесай

„Сезон на протеста - Сираков вън!“ Левскари снеха доверието си от боса на клуба

Лято е, остават дни до старта на новия сезон в Първа лига, само че утихналите в последните дни пристрастености в " Левски " се оказаха единствено видимо състояние. 

Сдружението " Левски на левскарите " и Националният клуб на последователите (НКП) излязоха с обща позиция, в която оповестиха, че снемат доверието си от мажоритарния притежател Наско Сираков. Те афишират митинг и твърдят, че той ще продължи до напускането на една от най-големите митове на " сините ".



Ето цялостния текст на позицията (без съкращения и без редакторска намеса):

" Сдружение „ Левски на Левскарите “ и „ Националният клуб на последователите на Левски “ (НКП) смъкват публично доверието си от мажоритарния акционер на „ ПФК Левски “ АД Наско Сираков, което му гласоподаваха като страж на акциите на Клуба през 2020 година Същевременно се афишира „ Сезон на митинга – Сираков вън! “, който ще продължи до неговото овакантяване на Клуба.

Основните аргументи за това са следните:

1. Сираков не избавя Левски, а го е трансформирал в фамилен бизнес.

2. Сираков де факто подари клуба на спонсора, нещо невиждано в международен мащаб.

3. Сираков изгони персонално Станимир Стоилов и Иво Ивков, тъй като пречеха на далаверата. Те са единствените, които имаха футболна и финансова концепция по какъв начин да измъкнат Клуба от безкрайния смут.

4. След съвсем 10 милиона лв. доходи от последователите, махна техния представител Петър Ганев и направи Клуба непрогледен.

5. Сираков и спонсорът се хранят с нашите и вашите дарения и парите, които харчим за Левски.

Цветовете на митинга са жълто и малиненочервено като първия екип на Левски. "

Напрежението тлее от месеци. Той стартира да излиза от надзор напролет, когато Станимир Стоилов си потегли самичък, а Ивайло Ивков и икономистът Петър Ганев бяха отстранени. Причината са комплицираните взаимоотношения с " Палмс бет ", който от спонсор се трансформира в освен това за клуба.

Така след излизането от " Герена " на въпросното трио при започване на април, част от проведените почитатели действително стана опозиция на Сираков, сегашното ръководство и генералния спонсор.

Към бунтарите, на процедура, може да бъде присъединен и Тръст " Синя България ", който със своите 10 % е миноритарен акционер. Тръстът също показва противоречие с клубната политика, като неотдавна прикани дарения за " Левски " да се внасят непосредствено към Национална агенция за приходите, която, поради големия задължения на " сините ", запорира сметките на клуба.

Част от левскарите неотдавна показаха неодобрение от това, че цената на абонаментните карти е повишена с 30 %. Те настояват, както проличава и нагоре, че " Левски " се ръководи непрозрачно.
Кои са опълчилите се организации?
НКП е най-голямата организация на последователите на " сините " от доста време насам. В нея членуват огромна част от по-малките фракции в страната и чужбина.

" Левски на левскарите " е сдружението, което трябваше да ръководи клуба, придобивайки мажоритарния пакет акции, по метод, непосредствен до практиката на немските клубове и на някои испански, отпред с " Реал " (Мадрид) и " Барселона ". То бе основано с тази цел през м.г.

Зад концепцията, измежду основателите на която бе Станимир Стоилов, в началото застана и Наско Сираков. Всичко обаче рухна преди месеци. Нищо повече - Сираков сътвори ново формирование - с бизнес устременост, в което членуват заможни левскари.

Председател на " Левски на левскарите " е Димитър Костадинов, брат на известния в доста среди Любомир Костадинов-Младежа. 
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР