Лято е и се опитваме да оползотворим максимално всеки свободен

...
Лято е и се опитваме да оползотворим максимално всеки свободен
Коментари Харесай

Да вземем максимума от свободното време

Лято е и се опитваме да оползотворим оптимално всеки свободен ден и час. Но някак времето, в което не сме на работа, все ни се изплъзва сред пръстите . Двата дни на уикенда минават като часове, само че не и петте работни. Наистина ли сме безсилни пред тази неправда?

Много добре знаем, че планирането е в основата на триумфа. Да планираме оня един час сред ставането и излизането от у дома за работа. Да знаем какво би трябвало да свършим през днешния ден и да сме подготвени с разпределението на задачките още на предходната вечер. Да планираме отпуск, значим план, фамилния си живот.

 Снимка 368643

Нищо чудно да ни се завие свят от всички тези план-графици. А сметките постоянно ни излизат криви, даже да сме се заринали с листове, на които всичко е ясно разграфено.

Все отново, да сме от хората, които желаят да знаят какво ще се случи през днешния ден, на следващия ден или през почивните дни, има своите позитивни страни.

На несъмнено

Да планираме спортни интензивности след работа или в почивните дни сигурно покачва % на възможност да стигнем до залата . Ако разчитаме на спонтанността, може тя дълго да не успее да надвие над мързела или други изкушения.

Златната среда

Затормозяването с запазване на квартири, намиране на евтини билети и други сходни формалности сигурно може да ни скапе предваканционното въодушевление. Но пък ни дава една сигурна основа, че нещо ще се случи .

 Снимка 288446

А и какво по-хубаво от това да знаем, че петък след работа ще пътуваме към мечтана дестинация? Но значимото е не всичко да бъде предначертано и постоянно да си оставяме малка врата за изненади и спонтанни решения .

Все отново, не планираме значим план в работата, а свободното си време. И точно тъй като е свободно, би трябвало да го караме малко по-лежерно. Но не и безконтролно.

 Снимка 321689

Повече, само че незадоволително

Ако имаме пред себе си няколко свободни дни (или пък седмици), нищо чудно да не успеем да ги оползотворим по най-хубавия метод. И всичко идва от успокоението, че има време за всичко, само че не и за бързане , написа Time.

Често просто подценяваме какъв брой доста можем да свършим за несъмнено време. И по този начин най-после се оказва, че сме имали време за 100 неща, а едвам сме завършили с две и то отново пристигнало време да се работи.

 Изключването като най-желаната отмора
Изключването като най-желаната отмора

Особено от богаташите

Смислено

За да помахаме за довиждане на чувството, че не вършим нищо свястно в почивните дни (не че това от време на време е лошо), е добре да си намерим една концепция по-смислено занятие . Хоби, четене, даже нареждане на дома - всичко, което ни носи наслаждение и ни вади от релсите на всекидневието.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР