Лятната си практика по археология започнаха шестима студенти от Обединеното

...
Лятната си практика по археология започнаха шестима студенти от Обединеното
Коментари Харесай

Шестима британски студенти по археология започнаха лятната си практика в русенско

Лятната си процедура по археология започнаха шестима студенти от Обединеното кралство. В продължение на месец младежите и техният надзирател ще вземат участие в археологически изследвания на праисторическата селищна могила при с. Бъзовец. Ръководител на разкопките е доктор Димитър Чернаков.

Британските студенти стартират работа на значим обект, който демонстрира методите на обитаване от античните земеделци в селища край река. Всеки от студентите към този момент има опит от предходни включвания в археологически изследвания. Едни от тях учат в Кентърбъри, други в Ливърпул и Абърдийн. Един от студентите е взел участие в разкопките на Тримамиум през предходната година и познава Русе. Във времето на пребиваването им в България студентите ще осъществят и поредност от пътуващи образования – до Варна, до Ивановските скални църкви, както и градски тур из русенските музеи. Предвижда се къс курс по български език, както и показване на историята на страната, района и метода на живот по Долен Дунав.

Повече от 10 години Регионалният музей в Русе посреща английски студенти на свои археологически обекти. Сътрудничеството с европейски организации и университети подкрепя както студентите им в процеса на асимилиране на практики за теренни изследвания, по този начин и локалното завещание в полето на шерването и интерпретацията.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР