Лятна антиСПИН кампания се провежда във Видин, каза за БТА

...
Лятна антиСПИН кампания се провежда във Видин, каза за БТА
Коментари Харесай

Тестват безплатно за ХИВ и хепатит във Видин

Лятна антиСПИН акция се организира във Видин, сподели за Българска телеграфна агенция Галина Йорданова от Българския Червен кръст в дунавския град.
В рамките на акцията всеки искащ може да си направи анонимно бързи проби за ХИВ и за хепатит В и С. Изследванията се организират до 31 август във времето от 09:00 до 12:00 часа, в кабинет 41 на третия етаж в постройката на Регионалната здравна ревизия (РЗИ) във Видин, добави Йорданова.
Тя посочи, че на 23 август мобилен екип на РЗИ ще бъде разположен от 10:00 до 14:00 часа пред Художествената изложба в крайдунавския парк. Доброволци на Българския юношески Червен кръст (БМЧК) - Видин ще популяризират здравно-образователни материали с информация за болестта и с опциите за безвъзмездни и анонимни проучвания. На 30 август бързи проби за ХИВ ще се вършат на площада в квартал „ Нов път “.
Целта на акцията е да се увеличи информираността измежду младежите и хората в риск от заразяване за методите на предаване и предотвратяване от ХИВ/СПИН и други полово популяризирани инфекции. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР