Луна на прозореца“ е най-новата книга на родената в Благоевград,

...
Луна на прозореца“ е най-новата книга на родената в Благоевград,
Коментари Харесай

Премиера на книгата „Луна на прозореца“ в Благоевград

„ Луна на прозореца “ е най-новата книга на родената в Благоевград, само че живееща в ЮАР, доктор Антоанета Славова. Това е психически разказ за безконечното търсене на пътя и за мъчителните спорове, които хората преодоляват всекидневно, с цел да запълнят празнотата в себе си.
Романът „ Луна на прозореца “ ще бъде показан в Благоевград на 26 юни от 18.00 часа в книжарница „ Хеликон “.

Антоанета Славова е родена в Благоевград през 1953 година, където приключва началното и междинното си обучение. В тези години е повлияна мощно от ясната визия за положително и неприятно на фамилията си, топлината и хубостта на Рила и Пирин и от книгите – многочислени и безсистемно четени. Завършва психиатрия в София.

Антоанета Славова споделя: „ Животът, историята на всеки човек е разказ, написан от самия него и в този момент, 40 години по-късно, продължава да ме удивлява с неповторимостта си. Така, с работата си на психотерапевт, останах вечно обвързвана и с литературата. “

Първата ѝ книга излиза през 1997 година – „ Картини от едно бягство, считано за избавително ”, а през 2004 година бял свят вижда романът „ Между ”.
Книгите на Антоанета Славова са мощно свързани с персонални прекарвания и употребяват имиграцията като причина за преоценка на екзистенциални понятия като самотата, свободата, изборът, забравата, смисълът на съществуването ни.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР