„ЛУЛУ“ от Франк Ведекинд е с премиера в Театър „София“

...
„ЛУЛУ“ от Франк Ведекинд е с премиера в Театър „София“
Коментари Харесай

Известна актриса върти мъжете на пръста си в най-новата премиера

„ ЛУЛУ “ от Франк Ведекинд е с премиера в Театър „ София “ на 10 май. Пиесата, на един от най-големите немски драматурзи и поети, разкрива сюжета за възхода и падението на основната героиня Лулу, изиграна от Елеонора Иванова.
Младата актриса е най-новото попълнение на трупата на спектакъл „ София “. Снима в сериали, филми, музикални клипове, реклами и към този момент има няколко представления на професионалната софийска сцена, само че това е първата ѝ основна роля.
Класикът на актуалния спектакъл Франк Ведекинд основава голям брой пиеси, които са забранявани и преследвани. Неговото най-значимо произведение е точно „ Лулу “, което сплотява „ Земният дух " и „ Кутията на Пандора ".



„ Лулу “ споделя историята за ориста на млада жена в развлекателнaта промишленост. Тя минава през разнообразни прояви на продажба и заблуда – от златната епоха на киното до днешната ера на интернет.
„ Лулу “, също по този начин, е и история за метафизичната мощ на любовта, за нейната дарба да трансформира и гълтам човеци и общества. „ Лулу “ е симулакрум, който „ не прикрива истината – той е истината, която крие това, че няма такава. “ – споделя режисьорът Крис Шарков.



Мартин Димитров, в ролята на Шьон, е продуцент и притежател на медия, който прави Лулу известна актриса. Тя е дамата, която мъжете желаят да имат и са подготвени на всичко за нея. Живеят съгласно нейните правила, които могат да бъдат прекомерно рискови. В ролята на съпрузите ще видите Юлиян Рачков и Николай Върбанов. Дария Симеонова е графиня Марта декор Гешвиц. Замесени не престават да са драматургът Алва, в ролята е Александър Узунов, и каскадьорът Родриго – Михаил Милчев. На сцена виждаме и Николай Димитров - полицейски разузнавач. Участват още студентките Маргарита Лъчезарова и Ралица Попова.

Преводът на пиесата е на Владко Мурдаров. Сценография – Никола Тороманов. Костюми – Илияна Кънчева. Музика – Емилиян Гацов – Елби. Видео „ Лулу “ – Александър Станишев, clamer production studio.
Гледайте „ ЛУЛУ “ на 10, 19 и 31 май. Билети онлайн: https://sofiatheatre.eu/lulu__6536
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР