Лукойл Нефтохим Бургас плаща всички предвидени от закона данъци в

...
Лукойл Нефтохим Бургас плаща всички предвидени от закона данъци в
Коментари Харесай

Лукойл: Плащаме всички данъци в срок и изцяло изпълняваме задълженията си към бюджета

" Лукойл Нефтохим Бургас " заплаща всички планувани от закона налози в откритите периоди и напълно извършва отговорностите си към бюджета на Република България.

Това оповестиха от акционерното сдружение, уточнявайки, че изказвания за противоположното не дават отговор на истината и накърняват положителното име на компанията.

" Във връзка с прозвучалите в народен ефир измислени изказвания на обособени политици, заявяваме, че сдружението е изплатило напълно дължимия корпоративен налог и краткотрайна солидарна вноска за 2022 година,

като продължава да заплаща предплатено и двата типа отговорности за 2023 година в сходство с българското законодателство.

Установено е положително оперативно взаимоотношение с органите на Националната организация по приходите и Агенция " Митници " и всички законно дължими заплащания се правят в период. Дружеството си резервира правото да пази ползите и деловата си известност с всички налични средства ", показват от " Лукойл Нефтохим Бургас " АД.

С последните промени в Закона за корпоративното подоходно облагане от октомври т.г. към 60 на 100 от свръхпечалбите на " Лукойл България " би трябвало да влязат в държавната хазна до 31 декември 2023 година А при започване на тази седмица от пресслужбата на Министерски съвет оповестиха, че предлагането, събраните средства от свръхпечалбите на " Лукойл България “ да бъдат употребявани като обезщетения за понижаване на цената на горивата, може да се окаже наказуемо от Европейската комисия.

Дейността на нефтената рафинерия в Бургас стана съществена тематика на диалози сред партийните водачи през последните два дни,

като представители на парламентарните групи на ГЕРБ-СДС, " Продължаваме промяната - Демократична България " и Движение за права и свободи организираха среща, за обсъждане на настояването за преустановяване на дерогацията, по отношение на съветския нефт. Предложението стана мотив и за изключително съвещание на представителите на синдикални организации на работещите в предприятието в Бургас, които се обявиха против сходна мярка.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР