„ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас“ АД проведе Кръгла маса, посветена на реализацията

...
„ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас“ АД проведе Кръгла маса, посветена на реализацията
Коментари Харесай

ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас АД проведе кръгла маса по проекта LIFE WATEROIL

„ ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас “ АД организира Кръгла маса, отдадена на реализацията на Проект LIFE20 ENV/BG/001042 LIFE WATEROIL и опциите за трансфер на употребяваните технологии и най-хубави практики към други браншове на стопанската система. В полемиката взеха присъединяване представители на бизнеса, държавната и локалната администрация, научните среди, еколози и публицисти.

Реализацията на Проекта LIFE WATEROIL цели да понижи потреблението на вода от рафинерията, посредством рационализиране на пречиствателните уреди на завода и потребление на особено създадени безвредни биоактиватори.

Участниците в Кръглата маса разискаха капацитета за трансфер на технологиите, задействани в Проекта LIFE WATEROIL, който може да бъде осъществен в редица браншове, където в процеса на произвеждане се генерират сулфид-съдържащи потоци отпадни води, включително в целулозната индустрия, цветна и черна металургия, градски и общински пречиствателни станции.

Използваните при реализацията на Проекта практики и методологии за оценка на въздействието върху околната среда в бъдеще могат да станат основа за нова нормативна база в тази област.



За информация:

Проект LIFE20 ENV/BG/001042 LIFE WATEROIL получи отчасти финансиране от Европейския съюз по програмата LIFE, като самодейност, подобряваща качеството на околната среда. Бенефициенти по Проекта са: „ ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас “ АД, - координиращ бенефициент, и асоциирани бенефициенти: Община Бургас, Техническия факултет на университет „ Проф. доктор Асен Златаров “ и Eurovix SPA, Италия – водеща компания в региона на приложните биотехнологии.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР