Бившият шеф на испанския футбол Рубиалес отрича да е извършил нередности в случая с целувката на Хермосо

...
Луис Рубиалес, бившият президент на испанската футболна федерация, отрече каквото
Коментари Харесай

Луис Рубиалес, бившият президент на испанската футболна федерация, отрече каквото и да е нарушение, когато беше разпитан от съдия, разследващ целуването му по устните на играч миналия месец на Световното първенство за жени, съобщи испанската държавна прокуратура в петък.

Съдия Франсиско де Хорхе по-рано тази седмица нареди на Рубиалес да отговаря на въпроси в Националния съд на Испания.

Рубиалес целуна нападателя на Испания Джени Ермосо по устните по време на церемонията по награждаването, след като Испания победи Англия и спечели титлата на 20 август в Сидни , Австралия. Той каза, че тя се е съгласила на целувката, но Хермосо многократно отрече това.

Испанската държавна прокуратура официално обвини Рубиалес миналата седмица в сексуално насилие и акт на принуда. Според Ермосо Рубиалес я е притиснал да говори в негова защита веднага след избухването на скандала.

Държавната прокуратура каза, че Рубиалес е отхвърлил и двете обвинения, когато е отговарял на въпроси на съдията в едночасово заседание, което е било закрито за обществеността .

Нито Рубиалес, нито неговият защитник, Олга Тубау, говориха с медиите извън Националния съд.

Адвокатът на Ермосо, Карла Вал и Дуран, каза, че са доволни от изслушването.

„Можем да продължим да потвърждаваме, че целувката не е била съгласна, което казахме от самото начало“, каза Вал и Дюран. „Благодарение на (изображенията на целувката) целият свят, цялата страна успя да види, че няма никакво съгласие. И ние ще докажем това в съдебната зала.“

Държавните прокурори поискаха от съдията да обмисли издаването на ограничителна заповед, за да забрани на Рубиалес да се приближава на по-малко от 500 метра (ярда) или на Хермосо или да се опитва да комуникира с нея, както и изискване той да се регистрира в съда на всеки 15 дни, за да се гарантира, че няма да избяга от страната. Съдията ще трябва да реши дали да приложи тези мерки.

Рубиалес обяви в неделя, че подава оставка от поста си на президент на футболната федерация. Той вече беше временно отстранен от ръководния орган на футбола ФИФА.

Де Хорхе провежда предварително разследване на обвиненията срещу Рубиалес и след това ще реши дали случаят трябва да отиде на съд.

Съгласно закона за сексуално съгласие приет в Испания миналата година, Рубиалес може да получи глоба или затвор от една до четири години, ако бъде признат за виновен в сексуално насилие. Новият закон премахна разликата между „сексуален тормоз“ и „сексуално насилие“, като санкционира всеки сексуален акт без съгласие.

(AP)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР